Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı

Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı'nın 1. Aşamasında 26,85 kilometrelik raylı sistem hattı ve 18 istasyon yapılması planlanmaktadır. Projeyle Kocaeli’nin doğu-batı aksında günlük yaklaşık 300 bin yolcu, yılda 101 milyon yolcu taşınması hedeflenmektedir.

Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı

Birinci etap Tüpraş - Petkim Kavşağı’ndan başlayıp İzmit Doğu İstasyon’una kadar devam eden 26,85 Km uzunluğunda bir hattır. Hat üzerinde 18 adet istasyon bulunup sırası ile Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe ilçelerinden geçmektedir. 2028 yılında işletmeye açılması planlanan metro hattında, açılış yılında günlük toplam 298.582 yolcu taşınacak olup 2053 hedef yılında ise taşınacak yolcu sayısı 490.256’dır. Ayrıca 2028 açılış yılında yıllık taşınacak toplam yolcu sayısı ise yaklaşık 101 milyondur. Açılış yılında 80 adet metro aracı ile işletmeye başlayacak olan metro hattının 2053 hedef yılındaki araç sayısının 104 olması planlanmaktadır. 2033 yılında metro hattının ikinci etabının tamamlanması ile birlikte toplam hat uzunluğu 35,29 Km’ye, toplam istasyon sayısı ise 24’e ulaşacaktır.

İkinci etap ile birlikte Kuzey Metro Hattı, şehrin batısındaki Körfez ilçesi Atalar Mahallesi’nden doğusundaki Kartepe ilçesi Cengiz Topel Havaalanı’na kadar ulaşımı kesintisiz, güvenli ve hızlı bir şekilde sağlayacaktır.

Projenin faaliyete geçmesi ile birlikte Körfez ilçesinden İzmit merkezi yaklaşık 20 dakika., Kartepe ilçesinden İzmit merkezi 15 dakika sürecektir.

Bununla birlikte projenin; 1.8 milyar dolar hat yapımı, 400 milyon dolar araç yatırımı olmak üzere toplam 2.2 milyar dolar yatırım bütçesi bulunmaktadır.

• Tüpraş-Petkim
  • Körfez
  • 95 Evler
  • Derince EAH
  • Derince
  • Derince Millet Bahçesi
  • Kuruçeşme
  • Plajyolu
  • Seka Devlet Hastanesi
  • Sekapark
  • Cumhuriyet Parkı
  • Milli İrade Meydanı
  • Bekirdere
  • Otogar
  • Yahya Kaptan
  • Symbol
  • Fındıklı
  • Kartepe
  • İzmit Doğu

Ne zaman tamamlanacaktır?

Projenin ilk etabı 2028 yılında, ikinci etabı da 2033 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

Diğer ULAŞIM Hizmetlerimiz