Tek millet, tek bayrak, tek vatan,...

726. Ertuğrul Gazi`yi Anma ve Söğüt Şenlikleri`nden tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları yağdı.

Bu yıl 726´ncısı düzenlenen Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Söğüt Şenlikleri´nden tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajları yağdı. Başbakan Tayip Erdoğan başta olmak üzere hükümet üyelerinden, siyasi parti liderlerine, sivil toplum kuruluşlarından yerel yöneticilere kadar çok sayıda vatandaş Söğüt Şenlikleri´nde bir araya geldi. Şenliklerde gerçekleştirilen birlik yürüyüşü Türkiye´nin bölünmez bütünlüğü ve birlikteliğinin en güzel örneğini oluşturdu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan´ın "Siyasi partilerimizin genel başkanları, farklı siyasi görüşlerden olan vatandaşlarımızın katılımı burada ortak bir paydayı oluşturmaktadır. O da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıdır” sözleri şenliğin felsefesini en iyi şekilde ortaya koydu.

KOCAELİ DAMGASI
Öte yandan şenliklere Kocaeli damgasını vurdu. Kalabalık bir heyetle Söğüt´e giden heyet içinde Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da yer aldı. Kocaeli´nin açtığı standlar Türkiye´nin dört bir yanından gelen vatandaşlar tarafından adeta ziyaret akınına uğradı.

HERKES SÖĞÜT´TE
Söğüt´teki törenlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın yanısıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bazı bakanlar ile Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen belediye başkanları katıldı. Törende Kocaeli ilini Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere milletvekilleri ve diğer yerel yöneticiler temsil etti.

TÜRKİYE´NİN AŞAMAYACAĞI ENGEL YOKTUR
Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Söğüt Şenlikleri´nde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, çok zor bir coğrafyada, barış ve istikrar unsuru olan Türkiye Cumhuriyetinin, bu coğrafyanın toplumları için örnek bir vizyon ortaya koyduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, “Bize düşen bu zor coğrafyada birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak, Türkiye Cumhuriyeti´ni muasır medeniyetler seviyesine üzerine, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ifade ettiği şekilde ulaştırabilmektir. İçerde birlik ve beraberliğimizi koruyabildiğimiz sürece Türkiye´nin aşamayacağı engel yoktur” dedi.

MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİ
“Birlik ve beraberliğimiz güçlendirmenin yolu ise ortak değer ve hedefler etrafında kenetlenmeyi başarmaktan geçmektedir” ifadesini kullanan Erdoğan,"Şu anda, buradaki tablo, tüm siyasi partilerimizin genel başkanları olarak bir arada oluşumuz, aynı şekilde farklı siyasi görüşlerden olan tüm vatandaşlarımın bir arada oluşu, burada bir ortak paydayı ortaya koymaktadır. O da Türkiye Cumhuriyetinin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasıdır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıdır” diye konuştu.

KARDEŞLİK VE BİRLİĞİN ARTMASI
Başkan Karaosmanoğlu da her sene düzenli olarak Söğüt Şenliklerine katıldığını belirterek, “Ancak bu yılki organizasyon şenliklerin gerçek anlamını ortaya çıkarmış. Türkiye´nin her köşesinden vatandaş burada birlik ve beraberlik için yürüyor. Başbakanımızdan siyasi parti liderlerimize kadar herkes bir arada. Şenliğin amacına ulaştığı herkesin ortak görüşüdür” dedi.