Şehirlerarası otobüslere D-100 yasağı geliyor

Büyükşehir´den şehir içi trafiğine bir nefes daha

Kocaeli`nin kronikleşmiş şehir içi trafiğini çözmek için tüm kararlığını ortaya koyan ve bu nedenle yaz başında kamyonlara D-100 yasağı getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni yılla birlikte daha önce cesaret edilememiş yeni bir kararı daha uygulamaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, 2 Ocak 2006 tarihinden itibaren tüm şehirlerarası otobüs firmalarına D-100`e girme yasağı getirecek. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü`nden D1 ve D2 yetki belgesi olan tüm şehirlerarası otobüs firmaları söz konusu tarihten itibaren D-100 giremeyecek, yolcu indirip bindiremeyecek.

ŞEHİR İÇİNE GİRİŞ YOK
Şehirlerarası otobüs firmaları otobandan direkt olarak kısa adı İŞOT olan İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali`ne geçecek ve yine buradan otobana çıkış yapacak. Karamürsel Gölcük istikametinden İstanbul yönüne giden şehirlerarası otobüsler Yahya Kaptan gişelerinden otobana giriş yaparken, İstanbul istikametinden İzmit`e giriş yapacak olan şehirlerarası otobüsler de yine Yahya Kaptan gişelerinden çıkış yapacak. Firmaların yolcuları ise şehir merkezine servisler aracılığı ile taşınacak.

D-100 DAHA DA RAHATLAYACAK
Büyükşehir Belediyesi`nin kamyonlara getirdiği yasakla belirli ölçüde rahatlayan D-100`ün yıl başında uygulanmaya başlayacak olan kararla daha da rahatlaması bekleniyor.

YARIMCA`YA TERMİNAL
Bu arada Büyükşehir Belediyesi, Derince ve Tütünçiflik`ten İstanbul`a gitmek isteyen vatandaşların zor durumda kalmaması için Yarımca`ya bir terminal yapma kararı aldı. Otoban çıkışında yapılacak olan terminal sayesinde bölgede yaşayan vatandaşlar İzmit`e gelmeden bu terminalden İstanbul`a yolculuk yapabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!