Hasret bitiyor, deniz otobüslerimiz geliyor

Körfez´in yeni deniz otobüsleri yola çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin deniz ulaşım filosunu güçlendirmek amacıyla birini Norveç diğerini ise Hong Kong`tan satın aldığı deniz otobüsleri yola çıktı.

İZMİR VE İSTANBUL`A
Ro-Ro gemilerine yüklenen deniz otobüsleri ay sonuna kadar Türk kara sularına girmiş olacak. Norveç`ten gelen gemi İzmir`e indirilirken, Hong Kong`tan gelen gemi ise direkt İstanbul`a getirilecek. Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşım müdürlüğü yetkilileri tarafından teslim alınacak olan gemilere, Körfez`deki yeni seyirleri için dizi rutin bakım uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi arması ve Türk bayrağı çekilecek olan gemiler şubat ayı başında Körfez sularına girmiş olacak.

KÖTÜ HAVALARDA BİLE
Yurt dışından satın alınan deniz otobüslerinin tecrübe seyirleri, Büyükşehir Belediyesi Denizi Ulaşım Müdürlüğü teknik personeli tarafından bizzat gerçekleştirildi. Körfez`deki deniz ulaşımının vizyonunu değiştirecek olan deniz otobüsleri kötü hava şartlarında dahi seyir yapabilme özelliğine sahip bulunuyor. Hava şartları nedeniyle seferlerin iptal edilmesi bundan böyle pek mümkün olmayacak.

400 YOLCU KAPASİTELİ
Körfeze güven ve konfor getirecek olan deniz otobüsleri 400 yolcu kapasiteli. Mevcutları Ertuğrul Gazi ve Akşemsettin`e oranla daha hızlı gidebilen deniz otobüsleri saatte 35 deniz mili (65 km) mesafe kat edebiliyor. İlk deniz otobüsleri hali hazırda İzmit-Karamürsel arasını 45 dakikada alırken, yeni otobüslerle aynı mesafe 30 dakikaya inmiş olacak.

ÇİFT GÖVDELİ
Bu arada gemilere güven damgasını vuran en önemli unsur, katamaran tipi özelliği. Çift gövdeli olan deniz otobüslerinin batma riski bulunmuyor.
Yakın bir zamanda Körfez sularına girecek olan deniz otobüsleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından tören düzenlenecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!