Büyükşehirli Bilgiç´ten, 1 gümüş 1 bronz

Kağıtspor´un başarılı atleti, Bosna Hersek´te milli formayı yine başarıyla temsil etti

Bosna Hersek´te geçtiğimiz hafta sonu yapılan Büyükler Balkan Şampiyonasına milli takım formasıyla katılan Büyükşehir Kağıtsporlu Fatih Bilgiç önemli başarılara imza attı. Bilgiç´in aldığı gümüş madalya, milli takımın 5. olmasında önemli rol oynadı. 

3 BİN METRE ENGELLİDE İKİNCİ
Büyükler Balkan Atletizm Şampiyonası, 2-3 Eylül tarihlerinde Bosna-Hersek´in Zenica kentinde yapılan yarışlarla son buldu. Türk Mili takımını temsil eden 11 erkek, 12 bayan sporcu arasında Büyükşehirli Fatih Bilgiç de yer aldı. Yarışmanın ilk günü 3 bin metre engellide yarışan Bilgiç, 9 dakika 9 saniyelik derecesi ile, Yunan rakibi Naim Akrout´un 7 saniye arkasından ikinci oldu.

5 BİN METREDE BRONZ MADALYA
Şampiyonanın ikinci gününde 5 bin metrede yarışan Fatih Bilgiç, ilk günün yorgunluğuna rağmen, 14 dakika 32 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu ve milli takıma bu kez de bronz madalya kazandırdı. Bilgiç´in üçüncü olduğu yarışta, 14 dakika 19 saniyelik derecesi ile Sırbistanlı rakibi Dusan Markoseviç birinci oldu. 11 erkek sporcuyla şampiyonaya katılan Türk Milli takımı, erkeklerde 2 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak 90 puan topladı ve 5. oldu. Bayanlarda 12 sporcuyla yarışan milli takımımız, 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazanıp 93 puana ulaştı ve 5. oldu.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!