Başkan Sekaray´ı takibe aldı

Hava taksi sistemi ile dünyaya örnek olacak projenin çalışmaları sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dünyaya örnek olacak olan havadan taksi dolmuş sistemi Sekaray´ı hayata geçirme çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikli olarak Seka Park alanı içinde kurulacak olan sistemi inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yetkililerden bilgi aldı.

TRAFİĞE ÇÖZÜM OLACAK
Dünyada büyük kentlerde şehir içi ulaşıma çeşitli yöntemlerle çözüm arayışları sürdürülürken, Büyükşehir Belediyesi İzmit için havadan taksi dolmuş sistemini hayata geçirmeye başladı. TÜBİTAK ile ortaklaşa yapılan sistem, ilk olarak Seka Park alanında yapımı süren mini proje ile denenecek. Toplam 2 kilometrelik güzergahta uygulanacak olan sistem, başarılı olması halinde kent merkezinde trafiğe çözüm olarak kullanılacak. Özellikle dar cadde ve sokaklarda bu sistem en büyük çözüm olacak.

BAŞKAN BİLGİ ALDI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sekapark içinde sürdürülen çalışmaları inceledi. Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Fen İşleri Daire Başkan Yardımcısı Ali Alparslan, Tobasan Firması Koordinatörü Kerim Bayramoğlu ve ilgili mühendislerden bilgi alan Karaosmanoğlu, güzergah belirlenirken, parkın doğal yapısına dikkat edilmesini istedi. Sekaray´ın belirlenecek olan durak merkezlerinin de iyi seçilmesini isteyen Karaosmanoğlu, hem ihtiyacı karşılamasını, hem de ilgi görmesi gerektiğini vurguladı.

İLKLERE İMZA ATIYORUZ
Çalışma yapılan bölgeleri gezen Karaosmanoğlu, kurulma çalışmaları sürdürülen bilim merkezi ile Sekaray´ın birbirlerini tamamlayacağını söyledi. Her iki projenin de Türkiye´de ilk olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilkleri ülkemize taşıyıp, hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalar örnek alınıyor. Kuracağımız bilim merkezi, belki dünyada ilk olmayacak ama, eşi benzeri bulunmayacak. Yapacağımız Sekaray ise dünyada ilk olacak. İnsanımız gerçekten buna layık” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!