“Kimseyi mağdur etmeyiz”

Erenler-Cedit sakinleriyle bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu bir kez daha güvence verdi:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmaya başlandığı Cedit ve Erenler Mahallelerinde oturan ve ev ya da arazileri istimlak edilecek olan bölge sakinleriyle hafta sonunda bir araya geldi. Başkan Karaosmanoğlu, bölgede oturan hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

“KİMSE CESARET EDEMEDİ”
Kent Konut AŞ´de yapılan görüşmeye AK Parti İl Başkanı Fikri Işık da katılırken, Başkan Karaosmanoğlu hak sahipleriyle birebir yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına projedeki son durum hakkında bilgi verdi. Kentsel Dönüşüm Projesinin, Kocaeli açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, böyle önemli çalışmalarda bazı sıkıntıların yaşanmasının doğal olacağına dikkat çekti. 30 yıldır kimsenin cesaret edemediği bir projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu şunları söyledi:

“VATANDAŞIMIZ BİZE GÜVENSİN”
“Bu iş cesaret işi. Daha modern, daha çağdaş bir İzmit için bunun yapılması lazım. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. İstimlak edilecek yerlerde vatandaşın mağdur edilmesi söz konusu olamaz. Yapacağımız evlerde ilk olarak bu bölgede oturan vatandaşlarımıza kolaylık sağlayarak, onları ev sahibi yapacağız. Vatandaşımız bize güvensin.

“PEK ÇOK KİŞİYLE ANLAŞTIK”
Bu bölgedeki vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu ile anlaşma yaptık. Bire bir görüşmelerimiz ay sonuna kadar sürecek. Kimseyi mağdur etmeden bu işi çözeceğiz. Kulübesi olan vatandaşa bile ev vereceğiz. Onlara ev alması için her türlü kolaylığı sağlayacağımıza kendi adıma söz veriyorum. İzmit´in pekçok mahallesinde kentsel dönüşüm bekleniyor. Pekçok kişi ile anlaştık. Az sayıda vatandaşla anlaşamadık. Bire bir görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde onlarla da anlaşma sağlanacağına inanıyorum. Şu ana kadar 400 parsel sahibiyle anlaşma sağlandı.´´

PEŞİNDE YÜZDE 10 İNDİRİM
Öte yandan Kent Konut Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karadağ, satışa sunulan Erenler-Cedit Konutlarında peşin alımlarda yüzde 10 indirim imkânı sağlandığını açıkladı. Buna göre dairelerinin bedelini peşin olarak ödemek isteyenlere yüzde 10 indirim sağlanacak. Vatandaşların peşin alımlar konusunda kendilerine yoğun bir talep ilettiğini dikkat çekerek, “Böylece vatandaşlarımıza banka kredisi haricinde de bir kolaylık sağlamış olduk´´ ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!