Büyükşehir Belediyesi, 15 bin çocuğu tiyatro ile tanıştıracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bir süredir üzerinde çalıştığı “Çocuk Oyunları Festivali” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine yetiştirilecek olan proje ile, çeşitli imkansızlıklardan dolayı tiyatroya hayatında hiç gidememiş 15 bin çocuk tiyatro ile tanıştırılacak. 16 Nisan tarihinde start alacak Çocuk Oyunları Festivali, 26 Nisan tarihine kadar devam edecek.

MİNİ TURNELER
Kocaeli Bölge Tiyatrosu ve Genç Kocaelililer Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilecek festivale katılacak 15 bin çocuk da tespit edildi. Festival kapsamında ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nın çocuk oyunları Kocaeli`nin çeşitli beldelerine mini turneler gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının “Sevdalı Bulut” adlı gölge oyunu ise Ankara`daki Küçük Halımlar Küçük Beyler Festivali`ne katılarak Kocaeli`ni temsil edecek.

NİSAN`DA DA TİYATRO KEYFİ
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nın nisan ayı programı da belli oldu. Şehir Tiyatroları, iddialı oyunları arasında yer alan Oyunun Oyunu, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Kırmızı Yorgunları, Rumuz Goncagül, Dallar Yeşil Olmalı gibi oyunları ile SDKM ve Halk Eğitim Sahnesi`nde Kocaeli seyircisi ile buluşurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nın “Ay Uyuyor muydun? Af edersin” adlı oyununa da ev sahipliği yapacak.

Sezon sonuna kadar “Bir Garip Orhan Veli” adlı oyunuyla tiyatro keyfi yaşatacak olan usta sanatçı Müşfik Kenter, Halk Eğitim Sahnesi`nde her perşembe Kocaelililerle buluşmaya devam edecek.