Hızır 41 - Afet Mutfağı
Hızır 41 - Afet Mutfağı, olası bir afet halinde hem kentimize hem de çevre illere yapılacak yardımlar konusunda gerçekleşen en önemli projelerden birisidir. Bu mutfak, afet durumunda Marmara’ya hizmet vererek 1999 Marmara Depremi’nin ardından yaralarını saran ve “Olası Afetlere Hazır” bir Kocaeli için hizmet verecek.
- Sıcak Yemek Üretim Alanı
- Ekmek Üretim Alanı
- Sebze Hazırlık Bölümleri
- Unlu Mamüller Alanı
- Et İşleme Bölümü
- Pastörize Yemek Üretim ve Paketleme Alanı
- Kuru ve Soğuk Depo Alanları
Tesis Kapasitesi;
- 150.000 kişilik çorba
- 20.000 kişilik 3 çeşit yemek
- 3.000 paket pastörize yemek
- 3.000 kişilik paket kahvaltı
- 3.000 porsiyon dondurulmuş yaş pasta
- 6.000 porsiyon şerbetli tatlı
- 2.500 porsiyon sütlü tatlı
- 3 ton et işleme
- 3 ton kuru pasta
- 22.000 ekmek üretimi