Yeni baraj müjdesi

Başkan Karaosmanoğlu, Yenidoğan`da vatandaşlarla kahvaltıda buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Saraybahçe Belediyesi Yenidoğan Kültür Evi´nde vatandaşlarla kahvaltı yapıp, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karaosmanoğlu, vatandaşa her zaman hesap vermeye hazır olduklarını belirtirken, yaşanan su sıkıntısının tekrar etmemesi için, yeni bir baraj yapılacağını açıkladı.

“HEDEFİMİZ CUMHURİYET´İN 100. YILI”
Saraybahçe Yenidoğan Mahallesi sakinlerinin katıldığı kahvaltıya Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, meclis üyeleri ve çevre mahalle muhtarları katıldı. Kahvaltıda vatandaşların sorunlarını dinleyen Karaosmanoğlu, “Biz size ve kendimize inanıyoruz. Elbirliği ile Kocaeli´ni en gelişmiş kentlerden biri haline getireceğiz. Bizden bir şey olmaz düşüncesinden kurtulalım artık. Tarihe bakınca dünyaya örnek bir çok medeniyeti biz başlattık. Biz önümüze hedefi koyduk, 2023 yılı. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin en gözde kenti haline geleceğiz” dedi.

“BİZ EMANETÇİYİZ”
Konuşmasında SEKA Park ve altyapı çalışmalarını örneklerle anlatan Karaosmanoğlu, “İktidara geldiğimizde bir baraj yapmaya kalksaydık, Yuvacık Barajı milyarlarca dolara mal oldu, onu kullanmayıp, yeni baraj yaptığımız söylenirdi. Açıkça görülüyor ki Yuvacık Kocaeli´nin derdine çare olmuyor. Bizim kent olarak baraja ihtiyacımız var. Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır. Yaşadığımız musibet, yeni önlem alınmasını gündeme getirdi. Yuvacık Barajı yetmeyince bütün imkanlarımızı seferber edip, kenti susuz bırakmamak için önlemlerimizi aldık. 6 yerel kaynak devreye sokuldu. İSU ile yer altı kaynaklarını tek tek araştırmaya başladık. Yuvacık Barajı´nın kaynağının yetersiz olduğunu, sadece DSİ değil, İTÜ bile ropurla belirtti. Şimdi planlarımızı yapıyoruz en kısa sürede bir baraj yapacağız. Bizler emanetçiyiz. Size her zaman hasep veremeye hazırız ve emanetinize kesinlikle sahip çıkacağız. Bizim tek derdimiz insanımıza daha güzel bir hayat sunmak. İnsanımızın rahat etmesini sağlamak” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR´E TEŞEKKÜR
Kahvaltıda kısa bir konuşma yapan Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Büyükşehir Belediyesine yaptığı hizmetler için teşekkür ederken, kendi bütçeleri ile bunları yapmanın olanaksız olduğunu söyledi. Yenice, göreve geldikten sonra Saraybahçe´nin çehresini değiştirmeyi başardıklarını ifade ederken, Büyükşehir Belediyesinin desteği ile çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyledi. Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Fevzi Kocaman´da, yapılan hizmetler nedeniyle Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!