Kaçak yapılaşmaya karşı Belediye-TMMOB iş birliği

İzmit Büyükşehir Belediyesi, çağdaş şehirleşmenin önündeki en büyük sorunlardan biri olan kaçak yapılaşmayı önleyebilmek için harekete geçti. Bu konuda Saraybahçe ve Bekirpaşa Belediyeleri ile ortak hareket etme kararı alan belediye yöneticileri, TMMOB`un ilgili meslek odalarının temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunmaya başladı.

TEMSİLCİLER KATILDI

Konuyla ilgili toplantı, dün Büyükşehir Belediyesi`nde yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç, İmar Şube Müdürü Nihan Ecim`in yanı sıra, TMMOB Kocaeli Temsilcisi Okan Boneri, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Aykut Bozkurt, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Serhat Girgin, Jeofizik Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Öğretmen, Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Gökmen Hasançebi ve Şehir Plancıları Odası Kocaeli Temsilcisi Sinan Karabulgu ve katıldı.

HER AY TOPLANTI

Toplantıda imarla ilgili her konuda TMMOB`a bağlı odalardan görüş alınması ve belediye ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmak amacıyla her ay toplantı yapılması konusunda karar alındı. Toplantıda ayrıca Gecekondu Önleme Bölgeleri`nin oluşması ile ilgili dönüşüm projesine oda yöneticilerinin katkı vermesi istendi