Duble yol için duble çalışma

Umuttepe güzergahında yol genişletme çalışmaları tam gaz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 50 bin öğrenci ağırlamaya hazırlanan Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü ile 7 gün 24 saat ziyaretçi akınına uğrayan Tıp Fakültesi Hastanesi yolunda geçen mayıs ayında başlattığı çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 50 bin öğrenci ağırlamaya hazırlanan Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü ile 7 gün 24 saat ziyaretçi akınına uğrayan Tıp Fakültesi Hastanesi yolunda geçen mayıs ayında başlattığı çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor.

 

KAZI VE DOLGU TAMAM GİBİ
Kampus ile Üçtepeler mevkii arasında kalan 5 kilometrelik üçüncü etap güzergahını duble yol haline getirecek çalışmaların kazı ve dolgu bölümü büyük oranda tamamlandı. Menfez ve drenaj çalışmalarına da başlayan ekipler, yaz mevsimi çok iyi değerlendirmek amacıyla tempoyu iyiden iyiye artırdı. Projenin yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

10 AYRI EKİP OLUŞTURULDU
Özellikle kış aylarında büyük tehlike arz eden güzergahın ulaşım çilesini sona erdirmek amacıyla toplam 10 ekip çalışıyor. 3 adet ekip kazı-dolgu, 3 adet ekip köprü-menfez, 2 adet ekip aydınlatma-montaj, 1 ekip istinat duvarı ve 1 ekip de yağmur suları drenaj çalışması yapıyor. Yol boyunca her noktada çalışan müteahhit firmaya bağlı ekiplerde, toplam 120 personel, 50 kamyon, 15 ağır iş makinesi ve 15 binek aracı görev yapıyor.

İKİ YENİ SERVİS YOLU
Yol güzergahında sürdürülen 5 adet menfez, 2 adet Gündoğdu bağlantı yolu kavşağı ve köprü kazı beton çalışmalarının trafiği aksatmaması için, ekipler iki adet servis yolu yaptı. Toplam 800 metre uzunluğundaki servis yolları, sıkıntıyı geçici olarak ortadan kaldırıyor.

SÜRÜCÜLERE UYARI
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri bazı araç sürücülerinin zaman zaman makine ve kamyon yollarına girdiğini belirterek, herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için sürücülerin servis yollarını kullanmalarını ve gece ışıklı trafik uyarıcılarına, gündüz ise trafik levha ve işaretlerine dikkat etmelerini istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!