Zehra Kaya´dan bir zafer daha

Tayland`ta yapılan Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarında Büyükşehir Kağıtsporlu Belkıs Zehra Kaya ikinci oldu.

Kocaeli Büyükşehir Kağıtsporlu Milli sporcusu Zehra Kaya judoda başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Taylandın başkenti Bangkokta devam eden 24. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarında, judo müsabakalarının ilk gününde artı 78 kiloda ay yıldızlı formayı giyen Büyükşehir Kağıtsporlu Belkıs Zehra Kaya, ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

ÜÇ RAKİBİNİ TUŞLADI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsoporlu genç ve başarılı judocusu Belkıs Zehra Kaya, Taylandın başkenti Bangkokta yapılan 24. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarında ülkemizi artı 78 kiloda temsil eden sporcumuz oldu. Tüm rakiplerini tuşla yenen Zehra Kaya finale kadar çıkmayı başardı. Finalde   Çinli Wen Tonga yenilmekten kurtulamayan Belkıs Zehra Kaya, gümüş madalyada kaldı.

FİNALDE ÇİNLİYE SAYIYLA YENİLDİ
 24. Universiade 2007  judo müsabakalarının ilk turunda Brezilyalı Aline Puglia ile karşılaşan Belkıs Zehra Kaya, bu mücadeleden tuşla galip ayrıldı. Bu galibiyetin ardından çeyrek finaldeki rakibi Belarustan İryna Iadkouskaya ile karşı karşıya geldi. Çeyrek finaldeki rakibiyle yaptığı mücadeleden yine tuşla kazanarak zaferle ayrılan Kaya, yarı finalde Güney Koreli Ji Won Jungu da rahat geçerek finale adını yazdırdı. Finaldeki rakibi Çinli Wen Tonga sayı ile yenilmekten kurtulamayan Büyükşehir Kağıotsporlu Belkıs Zehra Kaya, gümüş madalyada kalarak ikincilik kürsüsüne çıktı. Geçen sene aynı turnuvada 3. olan başarılı sporcu Kaya, 24. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarında judoda ülkemize ilk madalyasını kazandırdı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!