Zabıtaya yangın dersi

Büyükşehir Belediyesi, zabıta personelini yangın konusunda eğitime aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sürekli sokakta görev yapan zabıta memurlarını yangın önleme ve söndürme konusunda eğitime tabi tuttu. İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitim seminerinde, herkesin yangın konusunda bilgili olmasının, can ve mal kaybını önleyeceği belirtildi.

GAZLAR SINIFLANDIRILDI
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Sabiha Yalçın tarafından verilen eğitim seminerine bütün zabıta personeli katıldı. Sabiha Yalçın, yangınların katı madde, sıvı madde gibi sınıflandırıldığını belirterek, “Katı maddeler olan kağıt, plastik, mobilya gibi yangınlara su ile, sıvı maddeler olan benzin, mazot, fueloil gibi maddelerin yangınına ise köpükle müdahale etmek gerekir. Köpük oksijenle iletişimi keser. Doğal gaz, metan, LPG gibi gazların yangını ise oldukça tehlike içermektedir” dedi.

ODAYI HAVALANDIRIN
Her yıl şofbenden çıkan gaz sızıntısı ile bir çok insanın hayatlarını kaybettiğini vurgulayan Yalçın, “Gaz kaçağı sırasında öncelikle yapmanız gereken tek şey hiç bir şeye dokunmamak. Sadece ve sadece odayı havalandırmak amacıyla pencereleri açın. Şofbeni ve tüplerinizi  banyo dışında bir yere koymakta fayda vardır” şeklinde konuştu.

HERKES BİLİNÇLENMELİ
Yangınların genellikle dikkatsizlik ve ihmalden kaynaklandığını ifade eden Sabiha Yalçın, bilgilendirme hizmetlerinin sadece zabıtayla sınırlı olmadığını, aynı zamanda okullarda ve fabrikalarda da insanları aydınlattıklarını söyledi. Yapılan bu tür eğitimlerle insanların bilinçlendirilmesinin, can ve mal kaybını büyük oranda azalttığına dikkat çekildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!