Zabıtalara özel eğitim

Mülkiye Başmüfettişleri, görevleri ve sorumluluklarını anlatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`nde görev yapan zabıta memur ve amirlerini özel eğitime tabi tuttu. Mülkiye Başmüfettişleri tarafından iki gün süreyle verilen eğitimde, görev ve sorumluluklar anlatılıyor.

BAŞKAN`DAN NASİHAT
Büyükşehir Belediyesi Meclis salonu`nda cumartesi günü başlayan ve ve bu gün sona erecek olan eğitim seminerinin açılış konuşmasını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Zabıtaların belediyenin aynası olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Eğitim insanın her aşamasında beşikten mezara kadar devam ediyor. İnsanın kendisini yenilemesi için eğitimin büyük önemi var. Değişimi ve teknolojiyi takip etmeyen, öğrenmeyen insan geri kalır. Kamu yöneticileri olarak hepimizin sorumlulukları var. Bu sorumluluklarımızı çok iyi idrak etmek zorundayız. İşi bolayıp maaşa çalışmak yanlış. Zabıta yetkilerini kullanırken vatandaş lehine kullanmalı. Bu yetkiler yasalar çerçevesinde olmalı. Zabıtalar görevlerini hakkıyla yerine getirirse Kocaeli`yi yaşanabilir bir kent haline getirebiliriz” dedi.

İKİ GÜNLÜK EĞİTİM
Dün başlayan ve bu gün sona erecek olan eğitim seminerinde dersleri Mülkiye Başmüfettişleri Bülent Savur, İbrahim Kapaklıkaya, Adnan Gürsoy veriyor. Zabıtalara hukuki hakları, güvenceleri, yönetmelik, görev ayırımları, hal zabıtası, trafik zabıtası, Kabahatler Kanunu dersleri veriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!