Yöresel Kültürler Güneş Sahnesi´nden parlayacak

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan fuarda derneklerin yanı sıra 6 yabancı dans topluluğu da katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl ikincisini düzenleyeceği Yöresel Kültürler Fuarı için hazırlıklarını sürdürüyor. 28 Haziran Kocaeli´nin Kurtuluş Günü çerçevesinde gerçekleştirilecek olan etkinlik, Kocaeli Fuarı´ndaki Güneş Sahnesi etrafında yapılacak. 25 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Yöresel Kültürler Fuarı 30 Haziran Pazar gününe kadar sürecek. Etkinlik boyunca Kocaeli´nde yaşayan hemşeri dernekleri kendi yörelerine ait zenginlikleri sergileme imkânı bulacak. Hemşeri Dernekleri´nin yanı sıra bu yıl fuara, Uluslar arası Halk Dansları Festivali´nde temsil edilen 6 yabancı ülke katılacak. Dans topluluklarının katılımı, farklı kültürlerin buluşma noktası olan fuara daha da anlam katacak.

SEKA´DA TOPLANTI
Büyükşehir söz konusu önemli organizasyonu öncesinde hemşeri dernekleri ile bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptı. Seka Park Otel´de gerçekleştirilen toplantıya Başkan Vekili İlyas Şeker, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç, Kültür Müdürü Nebi Güdük ile hemşeri derneklerinin temsilcileri katıldı.

DAHA BÜYÜK KATILIM HEDEFLİYORUZ
Toplantıda dernek temsilcilerine hitap eden Başkan Vekili Şeker, geçen yıl ilkini düzenledikleri fuarın Kocaeli´nde büyük ilgi çektiğini söyledi. Zenginliklerin farklılıklardan doğduğunu söyleyen Başkan Vekili Şeker, “Türkiye´nin farklı illerden gelerek Kocaeli´nde yaşayan çok vatandaşımız var. Biz bunları bir zenginlik bir değer olarak görüyoruz. Bu nedenle geçen yıl bu güzellikleri ortaya çıkarmak istedik. Fuarımız büyük ilgi gördü. Bu yıl da bu fuarı daha büyük katılımla gerçekleştirme hedefindeyiz. Tüm derneklerimizi fuarımızda görmek istiyoruz” dedi.
Toplantıda hemşeri derneklerinin temsilcileri Büyükşehir Belediyesi´ni söz konusu organizasyonu için teşekkür etti. Toplantıda ayrıca fuarda yapılacak olan ortak etkinlikler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

STAND AÇILACAK
Yöresel Kültürler Fuarı´na Rumeli Türkleri, Trakya İlleri, Varto, Ağrı, Düzce, Diyarbakır, Trabzon, Erzurum, Çankırı, Gerede, Balkan Türkleri, Gazi Antep, Kırım Tatarları, Çukurova, Elazığ, Kastamonu, Kırşehir, Tunceli, Van, Bitlis, Sivas, Artvin, Malatya, Gümüşhane, Makedonya Göçmenleri, Samsun, Konya, Kafkas Türkleri, Siirt, Kayseri ve SİMA gibi çok sayıda dernek katılacak. Dernekler Güneş Sahnesi etrafında kurulacak stantlarda yiyecekten, yöresel kıyafete kadar birçok yöresel zenginliği sergileme imkânı bulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!