Yazlık şimdi hem yazlık hem kışlık

Doğalgaz Yazlık beldesine de geldi, Başkan Karaosmanoğlu değişimi bir espriyle anlattı

Gölcük ve beldelerini doğalgazla buluşturacak Etap-1 Projesi, ilk olarak Yazlık sakinlerinin yüzünü güldürdü. Beldede çalışmalar 175 takvim günü yerine 98 günde tamamlanırken, törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, doğalgazı Kocaeli geneline yaygınlaştırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

DOĞALGAZ KULLANAN İLK BELDE
Kocaeli`nde doğalgazı kullanmaya başlayan ilk belde Yazlık oldu. Beldenin doğalgaza kavuşması nedeniyle Yazlık merkez parkında cuma günü akşamı oldukça renkli bir tören düzenlendi. Çevre belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün`ün de katıldığı tören alanı, Yazlıklı çocukların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle adeta şenlik alanına dönüştü, cıvıl cıvıl oldu.

ERSOY ÇOK HEYECANLIYDI
Törende ilk konuşmayı yapan ev sahibi Yazlık Belediye Başkanı Sebahattin Ersoy oldukça heyecanlıydı. Kışın çekilen çilelerin doğalgaz sayesinde bundan böyle sona ereceğini söyleyen Ersoy, ardından Büyükşehir Belediyesi`nin beldelerine gerçekleştirdiği katkıları özetledi. Yeniköy ile Yazlık arasında geniş bir cadde yapıldığını, maden işletmesi konusunda başkan Karaosmanoğlu`nun kendilerine büyük destek verdiğini, tarihi Ilıca Kaplıca suyunun debisinin sondaj yapılarak yükseltilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi`nden yardım istediklerini hatırlattı, önümüzdeki dönemde bu kaplıcayı Büyükşehir`e devretmek istediklerini belirtti.

4 BELDE VE 1 İLÇEYE DE
İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan ise Yazlık`ta çalışmaların Etap 1 projesi çerçevesinde gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu proje ile Gölcük, Hisareyn, İhsaniye, Değirmendere ve Halıdere beldelerinin de doğalgaza kavuşacağını vurgulayan Erdoğan, çalışmaların en geç 29 Ekim tarihinde tamamlanacağını söyledi. Erdoğan, İZGAZ`ın büyük bir hızla büyüdüğünü ifade ederek, alt yapı çalışmaları nedeniyle toplam abone sayısını 155 bine yükselttiklerini bildirdi.

HEM YAZLIK HEM KIŞLIK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Kocaeli`nin tüm ilçe, belde ve köylerini daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Bunun için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, önce “Doğalgaz sizi sevindirdiğinden daha fazla bizi sevindiriyor” dedi, ardından “Yazlık şimdi sadece yazlık değil, hem yazlık hem de kışlık olacak” esprisini yaptı.

BÜYÜKŞEHİR OLMANIN MEYVELERİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ise Büyükşehir sınırlarının genişlemesinin üzerinden fazla bir süre geçmemesine rağmen önemli projelerin ortaya çıkmaya başladığını, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin meyvelerini kent olarak toplamaya başladıklarını ifade eden Ergün, “Hangi ilçe ve beldeye gitsek Büyükşehir Belediyesi`nin yatırımları ile karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin geçmiş yıllarda köy yollarının tamiratı kolay kolay gerçekleştirilemezdi. Köy Hizmetleri Büyükşehir Belediyesi`ne devrolduktan sonra ise manzara değişti. Şimdi kilometrelerce tarla yolu da açıldı” şeklinde konuştu.


 
DOĞALGAZLA PİŞİRİLEN İLK KAHVE
Konuşmaların ardından Yazlık Belediye Başkanı Sebahattin Ersoy, müteahhit firma temsilcisi, İmad Erdoğan, İbrahim Karaosmanoğlu ve Nihat Ergün`e, beldesine yaptıkları katkılardan dolayı kristal plaket takdim etti. Hazırlanan meşale ise, Gölcük İlçe Müftüsü Mustafa Okur`un yaptığı duanın ardından ateşlendi. Daha sonra başkanlar ve konuklar, doğalgazla pişirilen ilk kahveyi tatmak üzere, parkın tam karşısında, 17 Ağustos Caddesi No:71 Kat:3 adresinde bulunan İbrahim Usta`nın evine konuk oldu, bir süre ev halkı ile sohbet etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!