Yaz Spor Okulları geleceğin güreşçilerini yetiştiriyor

Bekirpaşa`da hizmet veren güreş okulu, yetenekli sporculara lisans çıkartacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından yaz tatiline çıkan çocukları, hem eğlendirmek, hem de spora özendirmek amacıyla başlatılan  ücretsiz yaz spor okulları, güreş branşında da faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda güreş meraklısı öğrencilerden bir gurup  Bekirpaşa Kulüpler Birliği Spor Tesisleri´nde güreş dersi almaya başladı.

 
      
30 ÖĞRENCİYE GÜREŞ DERSİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen ‘Haydi Çocuklar Spora´ adlı etkinlik, hemen hemen her branşta büyük ilgi görmekte. Bunlardan bir tanesi de ata sporumuz olan güreş. Bekirpaşa´da bulunan Bekirpaşa Kulüpler Birliği Spor Tesisleri Kapalı Spor Salonunda yaklaşık 30 öğrenci, aynı zamanda Büyükşehir Kağıtspor güreşçilerinden biri olan antrenör Şener Sar nezaretinde güreş eğitimi almaya başladı. Yaklaşık 2 haftadır güreş dersi alan çocuklar, eğitimde kısa bir süreyi geride bırakmalarına rağmen yetenekleriyle göz doldurmakta.

    

ANTRENMANLAR PAZARTESİ, ÇARŞAMBA VE CUMA
Bekirpaşa bölgesinde yaşayan bu çocuklar, bir aylık eğitim süresinde antrenörün yetenekli görmesi durumunda Büyükşehir Kağıtspor´un lisanslı sporcusu olabilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu etkinlikten 9-15 yaş arasındaki çocuklar için geçerli. Antrenman zamanları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 15:00 – 17:00 saatleri olarak belirlendi. Temmuz ayı kursiyerleri bir aylık eğitimlerini tamamladıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından sertifika ile ödüllendirilecek. Yeni kayıt olacak öğrenciler ise Ağustos ayında eğitimlerine başlayacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen bu tesisler, yaz okulları bittiğinde de Büyükşehir Kağıtspor´un Bekirpaşa bölgesindeki güreş faaliyetlerini sürdürecek.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!