Yayalara ışıklı güvenlik

Büyükşehir Belediyesi çalışma yaptığı D-100`de vatandaşın güvenliğini unutmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 Karayolundaki genişletme çalışmaları nedeniyle yaya geçidine kapamak zorunda kaldığı 42 Evler Köprüsü´nün olduğu bölgeda, vatandaşların can güvenliğini sağlamak için sinyalizasyon sistemi koydurdu. Yaşanabilecek kazaları önlemek ve vatandaşı korumak için alınan önlem, köprünün yapılmasıyla kaldırılacak.

KÖPRÜYE YENİ AYAK
İzmit kent geçişinde sürekli trafik tıkanıklığına ve kazalara neden olan D-100 Karayolu, Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletilerek, 8 şeritli yola dönüştürme çalışmaları sürüyor. Yapılan genişletme çalışmaları nedeniyle, D-100 Karayolu üzerinde bulunan ve yaya geçidini sağlayan 42 Evler Köprüsü´nün bir ayağı yol üzerinde kaldığı için, köprüye yeni ayak yapma çalışmaları başlatıldı. Yapılacak yeni ayak için köprü bir süreliğine yaya geçidine kapatıldı. Yeni ayak yapıldıktan sonra köprü yeniden yaya geçidine açılacak.

IŞIKLI ÖNLEM ALINDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Ulaşım Daire Başkanlığı, yaya geçidinin kapaman ması ile birlikte vatandaşların D-100´den karşıya geçmekte zorlanması nedeniyle bölgeye özel önlem aldı. Yaşanabilecek kazaları önlemek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için bölgeye sinyalizasyon sistemi kuruldu. Köprünün yaya trafiğine kapatılmasından sonra, yayaların canları pahasına D-100´den karşıya geçme çabası sonucu alınan önlem, yaşanabilecek acı kazaları da önledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!