Yaşlılara “Yaşam Merkezi” kurulacak

Büyükşehir Belediyesi, yeni proje için İstanbul Darülacaze`yi örnek alacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşlı insanlar için “Yaşam Merkezi” kurmayı hedefliyor. Yapılacak olan çalışma için İstanbul Darülacaze örnek alınacak.

YAŞLILARA SAHİP ÇIKILIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle sosyal yaraları sarmaya devam ediyor. Daha önce sokaktaki insanlar için Barınma Evi, ekonomik sıkıntısı olanlar için Sevgi Mağazası, sağlıklı nesiller için anne adaylarına süt yardımı, sosyal güvencesi bulunmayan kimsesiz ve yaşlı insanlara evde bakım hizmeti gibi projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yaşlı insanları sahipleniyor. Özellikle kimsesi bulunmayan, çocukları veya yakınları tarafından kaderine terk edilen yaşlı insanlar için “Yaşam Merkezi” kurulacak.

DARÜLACAZE ÖRNEK OLACAK
Daha önce hayata geçirilen bir çok sosyal projede emeği bulunan Dr. H. İbrahim Kahraman, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan “Yaşlılar Yaşam Merkezi” konusunda çalışmalara başladı. Dr. Kahraman, Belde A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kaya ile birlikte İstanbul´a giderek, Darülacaze´yi inceleyip, bilgi aldı. Dr. Kahraman, “İnsanların belli yaştan sonra bakıma muhtaç hale gelmesi nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Hedefimiz bu tür insanların rahat etmelerini sağlamak” dedi.

YER ARANIYOR
Yaşlı insanlar için kurulacak olan “Yaşam Merkezi” için “Bir ihtiyaç” diyen Dr. Kahraman, “Yaşamının son anlarında insanın çile çekmesi, yalnızlık ve umutsuzluk duygusuna kapılması, çok hoş değil. Biz toplum olarak yaşlısına sahip çıkmayı görev kabul ederiz. Ama yine de zaman zaman bazı yaşlı insanlar, yalnızlığa mahkum olabiliyor. İnsanımızın son yıllarını güven ve huzur içinde geçirsin istiyoruz” şeklinde konuştu. Dr. Kahraman, kurulacak olan merkez için yer belirleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!