Yangında değil, sınavda terlediler

İtfaiyeciler amatör denizcilik belgesi alabilmek için sınavdan geçti

Yangın önleme ve söndürme görevinin yanı sıra insan hayatının söz konusu olduğu her durumu kendisine görev bilen Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, bu nedenle gerekli olan belgeleri edinmek için de gerekenleri yapıyor. Geçen yıl özellikle Kandıra sahillerinde gerçekleştirdiği kurtarma çalışmalarıyla 112 insanı hayata döndüren Büyükşehir Belediyesi itfaiye elemanları, amatör denizcilik belgesini alabilmek için çalışıyor.

İTFAİYECİLERİN SINAV HEYECANI
Büyükşehir Belediye İtfaiyesi elemanlarının denizcilik belgesi sınavı Kocaeli Liman Başkanlığı tarafından yapıldı. İtfaiye Daire Başkanlığı`nda gerçekleştirilen sınava, geçen yıl Kandıra sahillerinde görev alan 33 itfaiye eri katıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan`da kendi personeli ile birlikte sınav heyecanı yaşayanlar arasında yerini aldı. Sınav komisyonu Liman Başkanı Cumhur Yayla ile memurlar Deniz Aygün ve Burhan Kuş`tan oluştu.

BAŞARILI OLANLAR BELGE ALACAK
Sınavda başarılı olan personele Liman Başkanlığı Amatör Denizcilik Belgesi verilecek. Sınavla ilgili bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Kandıra sahillerinde görev yapan botları kullanan personelin amatör denizci belgesine sahip olması gerektiğini söyledi. Pehlivan Büyükşehir Belediye İtfaiyesi`nin, Kandıra`daki kurtarma çalışmalarına büyük önem verdiğini belirterek, “Yaz sezonu bir çok yuvanın sönmesini önledik, insanları yaşama döndürdük. Bu kurtarma çalışmalarımızı daha bilinçli yapmak için personelimizi eğittik. Eğitilmiş personelimizin bilgisi bu sınavla belli olacak” dedi. Sınav sonuçları bayramdan sonra açıklanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!