“Yangın musluklarını çoğaltacağız”

İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan musluk sayısını 10 bine çıkaracaklarını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, gelişmiş ülkelerde yangın musluğu ağına büyük önem verildiğini belirterek, “İlimizde şu an 36 adet yangın musluğu bulunmaktadır. Bu sayıyı kademe kademe 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

“EN YETENEKLİ TEŞKİLAT”
Basın mensuplarıyla bir araya gelerek hedeflerini açıklayan Pehlivan, Kocaeli`nde itfaiye teşkilatının alt yapı ve techizat noktasındaki eksikliklerini tamamladığını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak ülkemizin en modern ekipmanına ve en yetenekli teşkilatına sahip olduklarını ifade eden Pehlivan, dünya standartlarında hizmet verebilmek için yangın musluğu ağının da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDEKİ DURUM
Pehlivan, “Gelişmiş ülkelerde her cadde ve sokakta, büyük market ve kurumların önünde belirli aralıklarla yangın musluğu kullanılmaktadır. Yangın muslukları, itfaiye araçlarının dar sokak veya gelişi güzel park edilen araçlar nedeniyle sıkıntı çektiği dönemlerde son derece büyük önem taşımaktadır. Yangın muslukları sayesinde itfaiye aracı gerekmeden ve sadece hortumlarla yangına müdahale edilebiliyor” şeklinde konuştu.

ELEŞTİRİLERİ YANITLADI
İl genelinde 16 ayrı şube ile hizmet verdiklerini hatırlatan Pehlivan, geçen yıl 165`i tam, 1629`u kısmi, 731`i de başlangıçta söndürülen olmak üzere toplam 2 bin 525 yangına müdahale ettiklerini, 1441 kez de kurtarma çalışmalarına katıldıklarını kaydetti.
Pehlivan daha sonra itfaiye teşkilatına yöneltilen yangın mahalline geç ulaşma, geç müdahale etme, merdivenin açılması eleştirilerini, Ulugazi İlköğretim Okulu arkasındaki çatı yangını, Gakko İşhanı`ndaki yangın, Halkbank çatı katı ve Eminiş Plastik yangınları örnekleri üzerinde yanıtladı, detaylı bilgi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!