Yalakdere Köprüsü bu cumartesi açılıyor

Yıllar sonra hizmet almaya başlayan beldede ulaşım rahatladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yalakdere beldesinin merkezindeki 45 yıllık, tek şeritli köprüyü bir süre önce yıktı. Yerine ise çift şeritli sağlam bir köprü inşa etti. Yeni köprünün resmi açılış töreni cumartesi günü yapılacak.

BAŞKAN DA KATILACAK
Beldeye ismini veren Yalakdere üzerinden geçen yeni köprü, 9 metre genişlik, 20 metre de uzunluğa sahip. Saat 13.00`te başlayacak açılış törenine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılacak.

ÇEVRE ULAŞIMI RAHATLADI
Yalakdere köprüsü sadece belde sakinleri değil, Kızderbent beldesi ile çevredeki 10`a yakın köy için de büyük önem arz ediyor. Daha önce üzerinden aynı anda sadece bir aracın geçebildiği köprüyü, şimdi aynı anda hem iki araç hem de yayalar kullanabiliyor.

BAŞKA NELER YAPILACAK?
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, köprü çalışmasının ardından Yalakdere beldesinin cadde ve sokaklarına 4 bin metrekare parke döşeyeceklerini, belde mezarlığının çevresinin de taş duvar yapılacağını aktardı.