“Unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarına sahip çıkıyoruz”

Ebru, Hat ve Tezhip sergisinin açılışını yapan Başkan Karaosmanoğlu,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi önceki gün muhteşem bir Ebru, Hat ve Tezhip sergisine evsahipliği yaptı. Nurcan Toprak, Derya Soyyiğit, Aynur Cansız ve Özlem Bulut´un eserlerinden oluşan sergiyi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu açtı. Sergi açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Ebru, Hat ve Tezhip gibi sanat dallarının, insanı dinlendiren, yorgunluğunu alan ve huzur veren bir yanı olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu Büyükşehir Belediyesi´nin unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarına bundan sonra da sahip çıkacağını kaydetti.

SEZONA HIZLI BAŞLADI
Kocaeli´nin en önemli sanat merkezlerinden olan Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi sezona hızlı bir başlangıç yaptı. Galeri önceki akşam muhteşem bir sergiye ev sahipliği yaptı.  Nurcan Toprak, Derya Soyyiğit, Aynur Cansız ve Özlem Bulut´un eserlerinden oluşan Ebru, Hat ve Tezhip sergisi sanatseverlerle buluştu.

AÇILIŞI BAŞKAN YAPTI
Vatandaşların büyük ilgi gören sergi açılışını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Açılışa ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, usta fotoğraf sanatçısı Cemal Turgay ile çok sayıda sanatsever katıldı.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Açılışta bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, ebru, hat ve tezhip sanatına gerektiği kadar değer verilmediğini söyledi. Bu eserlerin Türk süsleme sanatları içinde son derece önemli bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmalıyız. Dünyada hiçbir ülkenin bu denli anlamlı sanat değerleri yok. Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya büyük önem veriyoruz. Bu yaklaşımla unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarına bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından vatandaşlar sergide yer alan birbirinden güzel eserleri inceledi. Sergi 10 Ekim Çarşamba gününe kadar izlenebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!