Umuttepe yolunda büyük başarı

Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı 26 metre genişliğindeki duble yolun 1 km`lik bölümü asfaltlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit ile Kocaeli Üniversitesi Kampusü´nü birleştirecek olan Gazanfer Bilge Bulvarı´nın inşaatı devam eden 5 kilometrelik üçüncü etabında, bin metrelik bölüm asfaltlandı. Yolda incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, yapılan çalışmayı oldukça beğendi.

YIL SONUNA YETİŞECEK
İzmit merkez ile Umuttepe Kampusu´nü birbirine bağlayacak olan 9 kilometrelik duble yolun, Eski Gölcük Yolu Köprüsü ile Santral Sağlık Ocağı arasındaki 900 metrelik ilk etabı tamamlanmıştı. İkinci etapta kamulaştırma çalışmaları devam ederken, üçüncü etap olan Umuttepe Kampusü ile Üçtepeler arasındaki 5 kilometrelik yol inşaatı sürüyor. Günde 30 bin insanın kullandığı yolun en çok kaza yaşanan bölgesi olan üçüncü etapta bölünmüş olarak 4 şeritli inşa edilen yol, yıl sonuna yetiştirilecek. Yoğun bir çalışma temposu sürdürülen yolda, 1000 metrelik bölüm yapılarak asfaltlı döküldü. Yol güzergahında iki köprülü ve iki hemzemin kavşak bulunuyor. Yol ile birlikte Gündoğdu Kalıcı Konutları´nın yolu da tamamlanacak.

NİHAT ERGÜN İNCELEDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ve Başkan Danışmanı Ömer Polat ile birlikte yolun üçüncü etabında incelemelerde bulundu. Yolun asfaltlanmaya başlanması, Ergün´ü mutlu etti. Yolun otoban özelliği taşımasından son derece mutlu olan Ergün, Türkiyenin her yerinde olduğu gibi Kocaeli´de de büyük bir değişim yaşandığına belirterek, “ Kocaeli büyük bir değişim yaşıyor. Gebze´nin tamamı yeniden inşa ediliyor. Yıllardır ihmal edilen altyapı tamamen elden geçiriliyor. Körfez´de, Derince´de, Gölcük´te, Karamürsel´de Kandıra ve sahillerde büyük bir çalışma gözleniyor. Kocaeli gerçek manada bir şantiye görüntüsünde” dedi.

BU YOL KADERİ DEĞİŞTİRECEK
İzmit ile Umuttepe arasındaki duble yolun sadece ulaşım sorununu çözümleyecek yol olarak algılanmasının yanlış olduğunu belirten Ergün, “Sanayi kenti olarak hüviyetini koruyacağımız ilimizi, kentsel dönüşüm projesi ile kültür, turizm, üniversite ve sağlık kenti olarak görmek gerekir. Bu yol bunun özelliklerin temelini oluşturacaktır. Gecekondulaşmanın önüne geçerek sanayicilerimiz ile birlikte İzmit´in en güzel yerleri olan tepelerde yapılaşma değişecektir. Herkes bu değişim potansiyelini görecek ve ona göre yatırımlarını yapacakdır” şeklinde konuştu.

GELEN KALACAK
Yol üzerinde yaptığı incelemeler sırasında zaman zaman bilgi alıp, kent üzerindeki projeleri değerlendiren Ergün, SEKA´da yapılan parkın Kocaeli´nde ki yaşam kalitesini değiştireceğini ifade etti. Ergün, “SEKA ile Başiskele arası tamamen bittiğinde, Kocaeli gerçekten yaşanabilir bir kent konumuna gelecektir. Yapılan diğer çalışmalarla, kalitesi artan bir kent konumuna gelecek olan ilimize gelenler kalıcı olmak isteyecektir. Bu gelişmeler Türkiye´nin dünyadaki yerini de imajını da olumlu bir şekilde etkileyecektir. AB müzakere süreci devam ederken şehirlerimizde AB standartlarını yakalayacaktır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!