“Ulaşımda geleceği planladık”

TMMOB üyelerini bilgilendirme toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Kocaeli Şube Başkanlığı üyelerini D-100 İzmit Kent Geçişi Projesi konusunda bilgilendirdi. Bilgilendirme Toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Geçmişte yapılan çalışmalar sadece günü kurtarmak için yapılmış. Biz, her konuda olduğu gibi ulaşımda da geleceği planladık ve yapımına başladık” dedi.

KATILIM YÜKSEKTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile Fen İşleri Daire Başkanlığı´nın birlikte düzenleyip, Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen Mimarlar ve İnşaat Mühendislerine yönelik bilgilendirme toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, TMMOB Kocaeli Şubesi oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri, ve odalara kayıtlı üyeler katıldı.

EN ÖNEMLİ ULAŞIM KENTİYİZ

D-100 İzmit Kent Geçiş Projesi´nin Kocaeli´ndeki ulaşım sorununu önemli ölçüde rahatlatacağını belirten Karaosmanoğlu, “Ulaşım çağımızın en önemli sorunlarından bir haline gelmiştir. Çünkü, şehirlerimiz bugünkü insan ve araç yoğunluğuna göre kurulmamıştır. Özellikle, ilimiz coğrafi konumu itibariyle tarih boyunca olduğu gibi bugünde transit geçişin yapıldığı köprü konumundadır. Türkiye´nin en önemli ulaşım kentidir. Liman kentidir. Türkiye´nin adeta atar damarıdır” dedi

HER ŞEYİ PLANLADIK

Kocaeli´de ulaşımın yıllardır ötelenen, üzerinde çok fazla çalışılmayan bir konu olduğuna dikkat çeken Karaosmanoğlu, “ Ulaşım konusunda geçmişte yapılan çalışmalar sadece günü kurtarmak amacıyla yapılmıştır. Bunun bariz örneklerini şehrimizin farklı noktalarında görebiliriz. Carrefour yanındaki Adliye Köprülü Kavşağı bunlardan sadece biridir. Biz, her konuda olduğu gibi ulaşımda da günü kurtarmak için değil, geleceğimizi planladık. Bütün yapılanları göz önünde bulundurarak, ilimizdeki bu trafiğin yoğunluğunu ve sıkışıklığını hafifletmek için kolları sıvadık ve çalışmaya başladık” şeklinde konuştu.

UMUTTEPE´YE ÜÇ KOLDAN

Ulaşımda kalıcı çözümler üretildiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “ ilimizin kara ulaşımında en büyük problemlerden biri kuzey-güney istikametinde yani şehrimizi dikine kesen yolların olmamasıdır. Bu eksikliği gidermek için Umuttepe´ye Santral´den, Kalıcı Konutlardan ve Miralay Mümtaz Caddesi´nden olmak üzere üç farklı koldan çıkmak için çalışmalara başladık.”dedi.

SABIR İSTİYORUM

D-100 İzmit Kent Geçişi Projesi´nin son derece önem taşıdığını belirten Karaosmanoğlu, “D-100 İzmit Kent Geçişi Projesi kapsamında yapacağımız Cezaevi Köprülü Kavşağı, SEKA Sahil Bağlantısı Köprülü Kavşağı, Adliye Köprülü Kavşağı, SEKA Önü Tünel Geçişi, Kandıra Yolu Köprülü Kavşağı ile D-100 üzerindeki trafiği rahatlatacağız. Bu proje gerçek anlamda büyük ve geleceğimize yönelik projedir. Uzun sürecek ve zahmetli olacaktır. Bundan dolayı halkımızdan sabırlı olmalarını bekliyorum. Çünkü, geleceğimizi kurtaracağız. Köprülü kavşaklar, tüneller ve yan yolların açılışını yaptığımızda Derince Tüneli ile Köseköy´den Körfez´e kadar araçlar kesintisiz, hızlı ve güvenli geçiş yapabileceklerdir” şeklinde konuştu.

DEMİRYOLUNU GEÇMENİN MALİYETİ YÜKSEK

D-100 ile demiryolunun kenti Çin Setti gibi ikiye böldüğünü ifade eden Karaosmanoğlu, “D-100 ve demiryolu bu kentin ortasından geçiyor. Demiryolu´nun avantajları da dezavantajları da. Demiryolunun biz avantajlarından yararlanamadık. Yüzde 95 demiryolunu kullanmıyoruz. Demiryolunu geçmenin maliyeti  gerçekten çok yüksek. Deniz ulaşımımız deprem ile bitmişti. Atatürk ve İnönü gemilerimizi devreye soktuk. Bununla yetinmeyerek Körfez´in iki yakasının bir araya getireceğiz dedik ve deniz ulaşımına önem vermekle kalmayıp, gereğini yapıyoruz. Şimdi de deniz ile kara yolunun entegrasyonunu sağlayacağız.”dedi.

KENT DEĞİŞİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, D-100 İzmit Kent Projesi dışında Kocaeli´nin her yerinde ulaşım sorunun çözmek için yapılan çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, “Büyükşehir olarak D-100 İzmit Kent Geçiş Projesi dışında Derince Tünel Geçişi, Gebze Eskihisar Köprülü Kavşak Projesi, Gebze, Tatlıkuyu Köprülü Kavşak Projesi, Gebze Osmangazi Köprülü Kavşak Projesi, Gebze Yeni Mahalle Fatih Caddesi Alt Geçit Projesi, Çayırova 4. Cadde ve Ragıp Demirkol Bulvarı, Körfez-İlimtepe yolu, Kirazlıyalı- Derince-İzmit arası 20 metrelik alternatif yol, Derince-Şirintepe arası yan yol, Derince Toylar yolu, Bekirpaşa Kanal Boyu, Salim Dervişoğlu Caddesi- Köseköy arası yol, Körfez D-100 yan yol geçişi, Gölcük´ten Maşukiye ye kadar D-130´a alternatif yol konusunda da çalışmalar devam ediyor. Bu projelerimizin bir çoğunu 2007 yılı sonuna kadar hizmete açacağız. 30 civarında köprü yaparak halkımızın ihtiyaçlarını karşıladık.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürü Abdülmuttalip Demirel, kent içi sıkışan trafik noktalarının nasıl açılacağı, D-100 İzmit Kent Geçişi Projesini yapan Yüksek Proje firmasının Proje Müdürü İsmail Hakkı Acar´da D-100 İzmit Kent Geçişi Projesi konusunda sinevizyon eşliğinde katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!