“Üçüncü vitese geçtik”

Başkan Karaosmanoğlu belediye çalışmalarını değerlendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Karaloğlu ile birlikte, belediyenin yöneticileri ile hizmetleri değerlendirme toplantısı yaptı. Karaosmanoğlu, Hac yolculuğu öncesi helallik aldığı belediye yöneticilerine yaptığı değerlendirmede, “Şu an üçüncü viteste gidiyoruz” dedi. Genel Sekreter Münir Karaloğlu ise teslim alınan Büyükşehir Belediyesi`ni, motoru dağılmış çalışmayan araca benzetti.

“VATANDAŞ VELİ NİMETİMİZDİR”
Belediye Meclis Salonu`nda Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri ile geride kalan hizmet süresini değerlendirme toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, herkesin kamu malına sahip çıkmasını istedi. “Vatandaş bizim velinimetimizdir” diyen Karaosmanoğlu, “Ona en iyi görevi vermek bizim vazifemiz. Bakın biz 6 bin çalışanı olan koca bir kasaba gibiyiz. Bu kent insanı bizden hizmet bekliyor ve en iyisini vermek zorundayız. Belediyecilik gönül işidir. Eğer hizmetten heyecan duymuyorsanız, rüyanıza girmiyorsa siz hizmet veremiyorsunuz demektir. Herkesin rüyasına girmesi gerekir” diyerek, yöneticilerini uyardı.

“VİTESİ YÜKSELTİN”
Yapılan hizmetleri görmeyenlerin kör olması gerektiğini anlatan Karaosmanoğlu, “Yine de hizmetimizde şu an 4 belki 5. viteste olmalıydık. Ama arabamızın vitesi ikinci vitesin son aşamasında, üçüncü vitese geçmek üzere. Biz üçüncü viteste gidiyoruz. Bu kent için vites yükseltip, sağlık, eğitim, alt yapı, yol, su her alanda hizmeti vermeliyiz. Belediyecilik her hizmeti vermek demektir. Benim işim değil diye hiçbir işin uzağında kalamayız” şeklinde konuştu.

“ARACIMIZ ÇÜRÜMÜŞTÜ”
Genel Sekreter Münir Karaloğlu ise teslim aldıkları Büyükşehir Belediyesi`ni çürümüş bir araca benzeterek, “Üçüncü viteste gittiğimiz konusunda başkanımız haklı. Ama biz teslim aldığımızda aracımızın lastikleri patlamış, marş basmıyor, motor yatak sarmıştı. Yürümeyen, çürümüş bir araç teslim aldık. Önce bu aracı tamir edip, çalıştırdık. Sonra üçüncü viteste gidecek hale getirdik. Eğer yürüyen bir araç teslim alsaydık, bu gün 5. viteste giden bir araç olurduk” benzetmesi yaptı.

İMPARATORLUKTAN, CUMHURİYETE
Devraldıkları Büyükşehir Belediyesi`nin imparatorluk olduğunu ifade eden Genel Sekreter Karaloğlu, “Biz bu imparatorluğu demokratik cumhuriyete dönüştürdük. Şimdi önümüzde bir sınav var. Kurumsallaştığımıza inanıyorum. Önümüzdeki bir ay içinde Başkanımız, ben ve birkaç yönetici burada olmayacak. Eğer hizmetlerde aksama olmazsa kurumsallaştığımızın kanıtı olur. Çünkü kurumsallaşmış yerlerde hizmetler sistemle devam eder, kurumsallaşmamış yerlerde ise hizmetler kişiye endeksli olduğu için aksama olur. Ama biz size güveniyoruz” dedi.

HELALLIK ALDILAR
Toplantının sonunda 26 Aralık tarihinde Hac yolculuğuna çıkacak olan Başkan Karaosmanoğlu herkesle tek tek vedalaşıp, helallık aldı. Başkan Karaosmanoğlu`nun hac görevi sırasında Başkanlığa İlyas Şeker vekalet edecek. Hac yolculuğuna Başkan Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu ve Başkan Danışmanı Ömer Polat ile birlikte gidiyor. Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet 22 Ocak tarihinde Kocaeli`ne dönecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!