Tır Tiyatrosu yola çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tiyatro oyunlarını köylere taşımaya başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylerde yaşayan insanlarla tiyatroyu buluşturmak için yaptığı Tır Tiyatrosu´nu sefere çıkardı. “Sokak Kedisi” adlı oyunla Kullar´dan yola çıkan Tır Tiyatrosu, köy köy dolaşarak Ağustos ayına kadar köylerde oyun sahneleyecek.

ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özellikle köylerden çeşitli nedenlerden ötürü tiyatroya gidemeyen insanların ayağına tiyatroyu götürmek için 2 yıl önce yaptırdığı Tır Tiyatrosu´nu sefere çıkardı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş yönetimindeki Tır Tiyatrosu´nun ilk durağı Kullar Beldesi oldu. Burada Kartonsan İlköğretim Okulu´nun bahçesine kurulan Tır Tiyatrosu´nda, “Sokak Kedisi” adlı oyun sahnelendi.

KÖYLÜLER AKIN ETTİ
Tiyatro gösterisini duyan köylüler, okul bahçesine akın etti. Kullar Belediye Başkanı Mahmut Civelek, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, öğretmen ve öğrenciler, okulun bahçesini doldurdu. Bazı öğrenciler, ilk kez tiyatro izleyeceklerini belirtirken, bazıları geçen yıl yine Tır Tiyatrosu´nda oyun izleme şansını bulduklarını söylediler.

BÜYÜK BAŞARI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, oyun öncesi yaptığı konuşmada, sanatı ve sanatçıyı vatandaşın ayağına götürdüklerini söyledi. Türkiye´de bir ilki başardıklarını anlatan Ragıp savaş, “Kırsal kesimde yaşayan ve tiyatroya gidemeyen çocuklarımızı tiyatro ile buluşturuyoruz. Bu eksiği gidermek için yola çıktık ve başardık. Projemiz, okul bahçelerinde, futbol sahalarında hayat buldu. Bu projenin diğer illere de örnek olması gerekli. Gördüğümüz ilgi ve sevgi bizleri mutlu ediyor” dedi. Ragıp Savaş, çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşınca, bol bol imza dağıttı.

3 AY KÖYLERİ DOLAŞACAK
Tır Tiyatrosu, bu yıl Reha Bilgen´in yazdığı Veysel Sami Berikan´ın yönettiği ‘Sokak Kedileri´ adlı oyunla yola çıktı. Oyun, birlikte olmanın, birlikte oyun oynamanın güzellikleri çocuklara anlatılıyor. Kullar´dan yola çıkan Tır Tiyatrosu, Mayıs, Haziran ve Ağustos aylarında ilimizin ilçe, belde, köy ve mahallelerinde oyun sahneye koyacak. Mayıs ayı içinde 5 oyun sahnelyeyecek olan Tır Tiyatrosu´nun diğer aylardaki programları daha sonra yapılacak.

Gezici Tır Tiyatrosu Mayıs 2007 programı:

24 Mayıs: Gebze Mimar Sinan İlköğretim okulu / Beylikbağı saat 12.30  
25 Mayıs: Arslanbey İlköğretim Okulu saat: 11.00

29 Mayıs: Avluburun Köyü
30 Mayıs Köseköy 17 Ağustos İlköğretim Okulu saat: 13.00
31 Mayıs Acısu Türk Fransız Kardeş İlköğretim Okul saat: 13.00

Bizi;
sosyal medyada takip edin!