Tınaztepe yolu asfaltlanıyor

Büyükşehir çukurlarla dolu Yuvacık Tınaztepe Yolu´nun ihalesini yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin köy ve beldelerde yollara yönelik asfaltlama çalışmaları, yıllardır yaşanan yol çilesine son veriyor. Çukurlarla dolu Yuvacık Beldesi Tınaztepe Yolu`nu asfaltlamak için yapılacak çalışmanın ihalesi Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. İhaleye 5 firma katıldı.

16 METRELİK YOL
Yıllardır sadece geçici ve günübirlik çözümlerle ayakta kalan Tınaztepe Yolu, nihayet kesin çözüme kavuşuyor. Halen 10 metre genişliğinde olan stabilize yol, yapılacak olan çalışma ile 16 metre genişliğe çıkarılacak. Tamamen asfalt kaplanacak olan yol, üst yapı çalışması tamamlandıktan sonra en az 20 yıl sorun yaşanmadan hizmet verebilecek. Yolun asfaltlanması için açılan ihale Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda dün yapıldı. Yolda aslfalt ile birlikte, plent, parke ve bordür yapım işi gerçcekleştirilecek.

ÇUKURLARLA DOLU
Aşağı Yuvacık mevkii`nden başlayıp, Orman İşletme Deposu alanına kadar olan yaklaşık 2 km uzunluğundaki yolun şuandaki mevcut hali tam anlamıyla içler acısı. Aynı zamanda 1 ve 2 nolu toplu taşım araçlarının da kullandığı yol çukurlarla dolu. Drenaj hattı olmaması nedeniyle su birikintileri ile dolu olan yol yapılacak olan üst yapı çalışmasıyla yeniden hayat bulacak.

ÇİFT ŞERİTLİ YOL OLACAK
Mevcut genişliği 10 metre olan yol yapılacak olan üst yapı çalışmasıyla 16 metre çift şeritli duble yola dönüşecek. Yolun ortası refüjlü, kenarları ise tretuarlı olacak. Üst yapı çalışması yola sıcak asfalt dökülmesiyle son bulacak. Çalışmalar yer tesliminden sonraki 6 ay içinde tamamlanacak.

FİRMALAR                                           TEKLİFLER

Simge – Mat                                 884 bin 499 YTL
Çözüm Yapı                                  999 bin 780 YTL
Rota İnşaat                       1 milyon 051 bin 347 YTL
Şükrü Şamlıoğlu                  1 milyon 149 bin 630 YTL
Taşyapı                            1 milyon 283 bin 586 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!