Tarihi mirası halkımızla paylaşıyoruz

Başkan Karaosmanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı`na tarihi yerleri gezdirdi

Kocaeli´de yapılan 29 Uluslararası Kazı Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu´na katılmak için gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, tarihi eserleri inceleme fırsatı buldu. Bakan Koç, tarihi eserlerin ülkeye kazandırılması için yaptığı çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu kutladı. Başkan Karaosmanoğlu, tarihi mirası kent halkı ile paylaşmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.

MÜZEYİ GEZDİ
Kocaeli´nde önce Arkeoloji ve Etnografya Müzesi´ni gezen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Müze Müdürü İlksen Özbey´den bilgi aldı. Açılmayı bekleyen müzeyi açmaya gelmediğini dile getiren Bakan Koç, henüz çalışması yapılan eserler olduğunu, bunların tamamlanması ile açılışı Kocaeli´nin bakanları Vecdi Gönül ve Osman Pepe´nin birlikte yapacağını anlattı. Bakan Koç, ülke genelinde kazı yapılmak için bekleyen 20 bin höyük ile 3 bin antik kent bulunduğunu dile getirdi.

“KAÇAN DÜŞÜNSÜN”
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bakan Koç, “Genel seçim Türkün bayramıdır. Biz demokratlar bayramı severiz. Biz bayram olunca oynarız. Harmandalı oynarız, zeybek oynarız, halay çekeriz, horon oynarız. Demokrasiden, halktan kim kaçıyorsa, biz değil onlar düşünsün. Sonra biz son gün kahveyi içip, uyku giderici haplar içip ders çalışan adamlar değiliz. Ben aşağı yukarı 2.5 yıllık bakanlığımda 18 saat çalıştım” dedi.

ESKİHİSAR´I GEZDİ
Bakan Koç, daha sonra Kartepe Deniz Otobüsü ile Gebze´ye giderek Eskihisar ve Osman Hamdi Bey Müzesi´ni gezdi. Bakan Koç´a Vali Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Rektör Sezer Komsuoğlu, Kültür Varlıkları Genel Müdürü Orhan Düzgün, sempozyum için ilimizde bulunan yerli ve yabancı bilim adamları eşlik etti. Bakan Koç, Osman Hamdi Bey Müzesi´nde, Yakamozlar Resim Grubu´nun sergisini gezdi.

BAŞKAN´I KUTLADI
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, özellikle Eskihisar, Osman Hamdi Bey, Anibal´ın mezarı gibi tarihi eserleri onarıp, kent insanının hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmasını taktir ettiklerini belirterek, Başkan Karaosmanoğlu´nu kutladı. Bakan Koç, bakanlık olarak ülkenin her köşesindeki tarihi eserlere yetişmelerinin zaman aldığını, çünkü Türkiye´nin tarihi zenginliğinin çok fazla olduğunu söyledi. Koç, bu tür çalışmaları yerel yönetimlerle birlikte sürdürerek, eserleri daha erken ortaya çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

“HALKIMIZLA PAYLAŞIYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti. Gebze´de 15 yıldır bekleyen kültür merkezini bakanlıktan devralarak yaptıklarını anlatan Karaosmanoğlu, “Biz tarihi mirasımızı halkımızla paylaşmaktan büyük keyif alıyoruz. Hangi görev bize verilirse onu yapmaktan onur duyuyoruz. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanımıza, Osman Hamdi Bey Müzesi ve Eskihisar´ı bizlere güvenip devrettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

10 MİLYON YTL HARCANDI
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, akşam sempozyuma katıldı. Burada konuşan Bakan Koç, kazı çalışmalarına büyük önem verdiklerini, 2 yıl içinde büyük mesafe kat edildiğini anlattı. Atilla Koç, Haziran ayı başından itibaren kazı gruplarına yönelik peşin ödemede bulunulacağını söyledi. Bu ödemelerin eskiden 2 aşamada yapıldığına değinen Koç, kazı çalışmaları için bugüne kadar harcanan miktarı 10 milyon YTL olarak açıkladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!