“Sizlerle gurur duyuyoruz”

Yuvacık`taki asker uğurlama gecesine katılan Başkan Karaosmanoğlu;

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu askere uğurlama törenlerine katılmayı sürdürüyor. Genç evlatlarını türküler, horonlar ve kemençe sesleri ile askere uğurlayan aileler yanlarında Başkan Karaosmanoğlu´nu görmekten büyük memnuniyet duyuyor. Başkan Karaosmanoğlu, önceki gün de Yuvacık Merkez Fatih ve Yakacık Mahallesi´nde 1987/3 tertip 26 gencin askere uğurlama gecesine katıldı. Askere gidecek olan gençlere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler bugün kutsal olarak değerlendirdiğimiz asker ocağına gidiyorsunuz. Dünyada çocuklarını askere davul zurnayla gönderen bizden başka bir millet yok. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. Hepinizle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

YUVACIK BELEDİYESİ DÜZENLEDİ
Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan´ın evsahipliğinde gerçekleştirilen ve Belediye önünde yapılan asker uğurlama gecesine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Yuvacık Belde Başkanı Ahmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Amiri Hasan Bostan, Başkan Yardımcısı Lütfi Yılmaz, Meclis Üyeleri mahalle muhtarları, Spor Kulübü Başkanı Abdülkadir Karaosmanoğlu, askerler ile asker aileleri katıldı.

KARASALAN´DAN DUYGUSAL KONUŞMA
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan organizasyonda ilk olarak Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan bir konuşma yaptı. Türk gençlerinin askere koşa koşa gittiklerini söyleyen Başkan Karaaslan, “Genç kardeşlerimizin askerlik görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına tüm kalbimizle inanıyoruz. Sizi böyle askere gönderiyoruz, inşallah düğününüzde de birlikte oluruz” dedi. Asker ailelerine de seslenen Başkan Karaaslan, “Evlatlarınız asker ocağına gidiyor. Bu çok büyük bir mutluluk. Bunun haklı gururunu yaşayın” dedi.

BÜYÜK ONUR VE MUTLULUK
Başkan Karaosmanoğlu da dünyada evlatlarını askere davul ve zurnayla gönderen tek milletin Türkler olduğunu kaydetti. Askere gidecek gençlere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “Sevgili gençler şimdiden hepinize hayırlı teskereler diliyorum. Her Türk asker doğar. Askerlik her Türk gencinin yapacağı en kutsal görevdir. Ülkemizde aile ışığından sonra ikinci ocak olarak kabul edilen asker ocağına sizleri uğurlarken, sizleri özenle yetiştiren ailenize ve yakınlarınıza kalbi şükranlarımız sunuyorum. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun, kalpleriniz vatan sevgisiyle dolsun. Hepinizle gurur duyuyoruz. Hayırlı teskerelerle yeniden Kocaeli´mize dönün” şeklinde konuştu.

HATIRA FOTOGRAFI
Konuşmaların ardında Başkan Karaosmanoğlu askere gidecek olan gençler ve aileleriyle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan askerlere hatıra defteri, kalem ve gülden oluşan bir paket hediye etti. AK Parti Yuvacık Belde Teşkilatı Başkanı Ahmet Erdoğan ve Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte  askerlere havlu hediye etti.

Ardından asker eğlencesine geçildi. Askere gidecek olan gençler kemence eşliğinde horon teperek kutsal görevlerine uğurlandı.

Gecede Onur Şanlı da birbirinden güzel türkülerini askere gidecek gençler için seslendirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!