Sineksavarlar iş başında

Büyükşehir haşere ile mücadele için 6 aracı hizmete aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaz sezonu nedeniyle sineklerin istilasına uğramaması için 6 modern ilaçlama aracını hizmete soktu. İlk ilaçlama çalışmasına katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, vatandaşın rahat bir yaz geçirmesi için kentin her köşesini 7 ay süreyle ilaçlayacaklarını söyledi.

İLK İLAÇLAMA YAPILDI
Sinek ve haşerelerle mücadele için satın alınan 6 modern cihazın tanıtım töreni, Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi yanında gerçekleştirildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz ve sinekle mücadele ekibi katıldı. İlk ilaçlamanın da yapıldığı törende konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, sineksiz ve haşeresiz bir yaz dönemi için çalıştıklarını söyledi.

“DİĞER CANLILAR ZARAR GÖRMEYECEK”
Yaz sezonu boyunca çalışacaklarını belirten Poyraz, “Veteriner hekim ve ziraat mühendisi kontrolünde cumartesi günleri dahil, ekiplerimiz 7 ay boyunca görev yapacak. Merkez, Kandıra ve Karamürsel´in merkez ve beldelerinde oluşturulan ekipler hizmet verecektir. Gebze, Körfez, Derince ve Gölcük´te ise farklı etken madde içerikli değişik formlarda ilaç yardımı yapılarak destek verilecek. Vatandaşlarımızın üzerine artık böcek ilacı atılmayacak. İnsan sağlığını göz önüne alarak kuşlara, balıklara, bitkilere, böceklere, diğer canlı organizmalara ve çevreye zarar vermeden etkili bir mücadele programı uygulayacağız” diye konuştu.

HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Başkan Vekili İlyas Şeker de, halk sağlığının her şeyden önce geldiğini belirterek, dere ıslah çalışmalarının haşerelerin üremesini büyük oranda önlediğini söyledi. Şeker, “Vatandaşımızın yaz sezonu boyunca rahat edebilmesi, haşeresiz yaz geçirebilmesi için bütün bataklıklarda 7 ay süreyle ilaçlama çalışmalarımız sürecek. Son derece modern cihazlarla yapılacak ilaçlama programı, önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaştırılacak” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!