Sevgili Kocaelili hemşerilerim;

3 yıl önce, Kocaeli`miz Büyükşehir oldu. Bu sayede elde ettiğimiz imkanları, kolektif ve yoğun bir çalışmayla değerlendirdik.

Sevgili Kocaelili hemşerilerim;

3 yıl önce, Kocaeli´miz Büyükşehir oldu. Bu sayede elde ettiğimiz imkanları, kolektif ve yoğun bir çalışmayla değerlendirdik. Bir hizmet seferberliği başlattık. Vatandaşlarımız da bize büyük moral destek verdiler, azim, heyecan, sevinç ilham ettiler. Şehrimizin çehresi değişti; tepeden tırnağa hızlı bir yenilenme süreci yaşadık.

Hizmetlerimizin bir kısmını, küçük özetler halinde, sizlere duyurduk. Bir kampanya düzenledik. Böylece, etrafımızdaki gelişmelerin büyük bir fotoğrafını elde ettik.

Neden? Bu soru çok önemli. Bu sorunun cevabını almak, bütün vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin en doğal hakkıdır. Hizmetleri yapıyoruz, niçin duyuruyoruz? İşin esası, sevinci paylaşmaktır. Yol yapmak, doğalgaz döşemek, parklar kurmak, altyapıyı yenilemek, büyük tesisler inşa etmek, kültür merkezleri, hizmet binaları yapmak, eğitim merkezleri, sosyal yardım merkezlerini hizmete açmak, öğrencilere burs vermek, terminaller, sağlık ocakları, deniz otobüsleri, tüneller, köprülü kavşaklar… Bütün bunlar çok önemli kazanımlardır.

Fakat bizler, mühendislik harikası bir tünel açmaktan ziyade, o tünel sayesinde rahatlayan trafikteki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin hoşnutluğu ve tebessümünün peşindeyiz.

Çocuk parklarına, 551 tane oyun grubu kurduk. Fakat bizler, o rengarenk oyuncakların güzelliğinden daha çok, çocuklarımızın güvenli bir şekilde oyunlar oynayıp neşelenmelerinin peşindeyiz.

Deniz otobüslerini şahsen çok seviyorum. Fakat içindeki yolcuların memnuniyetini daha çok önemsiyorum.

KO-MEK´in 30´dan fazla kurs merkezi var ve bu alkışlanacak bir başarıdır. Fakat KO-MEK´ten sertifika alan 82 yaşındaki ablamızın, kardeşlerimizin, gençlerimizin gözlerindeki umut, bizi bin kat daha heyecanlandırıyor.

Kentkart kullananların hoşnutluğu, spor tesislerindeki gençlerimizin coşkusu, Sekapark´ta yürüyüş yapan ailelerin mutlululuğu, doğalgaz ulaşan köylerimizdeki kardeşlerimizin, meslek ve iş sahibi olan engelli dostlarımızın sevinci, kültür merkezlerimizdeki heyecanlar, Körfez´in berrak sularında yüzen arkadaşlarımızın asaleti, Kent Konut evleriyle kiradan kurtulan hemşerilerimizin huzuru… Bizi işte bütün bunlar ilgilendiriyor, sevindiriyor, güçlendiriyor.

3 yıllık hizmetlerimizi duyurmamızın, meydanlara, gazetelere verdiğimiz ilanlarla anlatmamızın sebebi budur.

Bu hizmetlerin, çalışmaların, verimlerin, kazançların tamamı ekip işidir. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, birlikte çalıştığım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Her biri tertemiz, pırıl pırıl, işinin ehli, azimli ve çalışkan insanlar. Eğer onlarla belediye çatısı altında çalışıyor olmasaydık bile, komşuluk etmek, aynı apartmanda oturmak da beni memnun ederdi. Belediye çalışanlarımızın her birine müteşekkirim.

Ve elbette, vatandaşlarımız, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Basın mensubu dostlarımız da, esnaf da, öğrenciler, ev hanımları, işadamları, akademisyenler, çiftçiler, sanatçılar, işçiler… Herkes bize içtenlikle destek oldu ve gerektiğinde yapıcı eleştirileriyle motive etti.

Şehrimizde yaşanan bu imrenilesi olayın, 22 Temmuz seçimlerinde, tüm Türkiye´de, geniş bir yansıması gerçekleşti. Millî irade, sivil inisiyatif en belirgin şekilde tezahür etti. Hizmet, istikrar, insan sevgisi, görev bilinci, özgürlükçülük ve kardeşliğin zaferine şahit olduk.

Büyükşehir olarak, 3 yılı geride bıraktık. Allah´a binlerce şükürler olsun, başarı ve zaferlerle dolu bir 3 yıldı.

Nice hizmet ve sevinç dolu yıllara…

İbrahim Karaosmanoğlu
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!