Sevgi Mağazası´nda Bayram heyecanı

Büyükşehir Belediyesi insanları para ile değil, sevgi ile giydirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl faaliyete geçirdiği Sevgi Mağazası Ramazan Bayramı nedeniyle dolup taşıyor. Paranın geçmediği, sevgi ile insanların giydirildiği Sevgi Mağazası´nda Bayram için giysi alan insanlar, ayrı bir mutluluk yaşıyor. Bayram nedeniyle hareketli günler yaşayan Sevgi Mağazası her Cumartesi olduğu gibi bu Cumartesi de yine açık olacak.

PARA YERİNE SEVGİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve para yerine sevgi kullanılan mağaza, insanlık abidesi gibi. Mağazadan yararlanmak isteyen dar gelirli aileler, muhtarlıktan aldıkları fakirlik il muhaberesi ve nüfus dairesinden nüfus kayıt örneği ile Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası´na müracaat ediyor. Başvurular daha sonra Sevgi Mağazası yöneticileri tarafından incelemeye alınıyor. Durum tespitlerinin yapılmasının ardından ise vatandaşlara mağazaya gelecekleri gün bildiriliyor ve yaş grubuna göre çek veriliyor. 0-5 yaş arası 50, 0-15 yaş arası 75, 15 yaşın üstü vatandaşlara ise 100 YTL değerinde çekler veriliyor. Sistemin randevulu olması nedeniyle giysi dağıtımında sorun ve karmaşa yaşanmıyor.

7 BİN 600 KİŞİ YARARLANDI
Dar gelirli insanların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulan Sevgi Mağazası´ndan, bugüne kadar 7 bin 600 kişi yararlandı. 48 bin adet giyim malzemesinin bir yıllık tutarı ise 615 bin YTL olarak belirlendi. Sevgi Mağazası´nın İnterteks Fuar alanı içindeki depolarında halen 51 bin adet kıyafet bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi´nin uygulaması sosyal bir yaraya ilaç olurken, dar gelirli aileler mağaza sayesinde kıyafet sorununu çözüme kavuşturma şansı buluyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!