Şekerpınar doğalgaza kavuştu

İZGAZ, Kurban Bayramı öncesinde kalıcı konut sakinlerine çifte bayram yaşattı

Gebze`ye bağlı olmasına karşın İZGAZ lisans sınırları içinde yer alan Şekerpınar Kalıcı Konutları`nda, hak sahipleri doğalgaz kullanmaya başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZGAZ`a bağlı ekipler konutlara ilk bağlantıyı gerçekleştirirken, Kurban Bayramı`na kadar doğalgaz kullanan ev sayısının 30`u bulacağı açıklandı.

EN ÖNEMLİ SORUN ÇÖZÜLDÜ
Şekerpınar Kalıcı Konutları`nda ısınma sorununun bugünlere kadar çözülememesinin önündeki en önemli engel, Dünya Bankası`nın konutları merkezi ısınma sistemine göre yaptırmasıydı. Bu sistemi bazı hak sahiplerinin kabul etmemesi ve konutlarda yüzde 50`lik doluluk oranının sağlanamamasından dolayı, ana hat bağlantıları 2005 yılı nisan ayında tamamlanmasına rağmen konutlara doğalgaz verilemiyordu. Bu durum üzerine hak sahipleri konutlarında merkezi sistemden bireysel sisteme dönüş yapmaya başladı ve böylece sorun ortadan kalktı.

İLK KULLANICI YEŞİLYURT ÇİFTİ
Gebze Şekerpınar Kalıcı Konutları`nda ilk doğalgaz bağlantısı, Ayşe-Necati Yeşilyurt`un evine yapıldı. İç tesisat ve abone işlemlerini tamamlamasının ardından Yeşilyurt çiftinin evine giden İZGAZ ekipleri gaz vanasını açarken, bu önemli ana İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun da tanıklık etti. Şekerpınar`da ilk doğalgaz kullanıcısı olan Necati Yeşilyurt ile eşi Ayşe Hanım ise, İZGAZ yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti, “Doğalgazın rahatlık ve konforunu tüm komşularımızın yaşamasını istiyoruz” dedi.

İZGAZ`A TEŞEKKÜRLER
Konutlarda abone olanların doğalgaz kullanmasını sağlayacak olan çalışma Kurban Bayramı`na kadar devam edecek. Şekerpınar`da bugüne kadar 130 kişinin abone olduğunu, bayram gününe kadar 30 hak sahibinin evine daha bağlantı yapacaklarını ifade eden İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, abonelik işlemlerinin Şekerpınar Belediyesi içinde yer alan mobil ekipler vasıtasıyla gerçekleştirilebileceğini kaydetti. Olgun, hak sahiplerinin doğalgaz kullanabilmeleri için önce abone olmaları gerektiğini vurguladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!