Şeker, “Engelleri kaldırmaya devam”

Özürlüler Meclisi, engelli dernekleri, rehabilitasyon merkezleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine iftar yemeği verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Özürlüler Meclisi, engelli dernekleri, rehabilitasyon merkezleri ile engelli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine önceki gün Antikkapı Restaurant´da bir iftar yemeği verdi. Yemeğe katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi´nin hayata geçirdiği proje ve çalışmalarla her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu ve bu duruşun bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

İLYAS ŞEKER DE KATILDI
Engelli dernekleri, rehabilitasyon merkezleri ile engelli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine verilen ve samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğine Başkan Vekili İlyas Şeker´in yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Dr.Mustafa Çöpoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr.Yusuf Genç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Yücel, Kent Konseyi Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, Başkan Danışmanı Nermin Tol ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Mehmet Kesen katıldı.

AYNI KARARLILIKLA
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başkan Vekili Şeker, Büyükşehir Belediyesi´nin özürlü vatandaşların sorunları ile yakından ilgilendiğini söyledi. Yapılan çalışmaların sorunlara çözüm amaçlı olduğunun altını çizen Şeker, “Özürlü kardeşlerimizin sosyal hayattan daha fazla yararlanmaları, üretime ortak olmaları için titizlikle çalışıyoruz. Bu çalışmalarla her zaman vatandaşlarımızın yanında olduk. Bu duruşumuz bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecek” dedi.

 

GURUR VEREN ÖDÜL
Başkan Vekili Şeker, Büyükşehir Belediyesi´nin özürlü dostu bir belediye olduğunu da kaydederek, geçen yıl Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı´nın “Özürlü Dostu Belediyeler” yarışmasında Hayat Umuttur Projesi ile Türkiye üçüncüsü olduğunu hatırlattı. Hayat Umuttur Projesi´nin Türkiye´ye örnek olduğunu ifade eden Şeker, “Bu proje ile özürlü kardeşlerimiz iş imkanı buldu. Birçoğu bizimle Büyükşehir Belediyemizin daha da ileri gitmesi için çalışıyor. Proje ile hem onların hem de bizlerin önündeki engeller kalktı. Projemizle gurur duyuyoruz” dedi.

CEBECİ MECLİS ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci de geçen yıl Temmuz ayında göreve başlayan Özürlüler Meclisi ve çalışmalarıyla ilgili kısa bilgi verdi. Cebeci meclisin kurulduğu ilk günden bu yana Kocaeli´nde yaşayan engellilerin karşılaştıkları zorlukları çözme noktasında çalışma arkadaşlarıyla birlikte ellerinden geleni yaparak görevlerini  yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Cebeci, Ramazan Bayramı sonrası Meclislerinin Genel Kurulunu gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

TAM DESTEK
Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Yücel de yeni dönemde Kocaeli Kent Konseyi Özürlüler Meclisi´nin engellilerin sorunlarının çözülmesi aşamasında yapacağı çalışmalara ve projelere tam desteğin verileceğini kaydetti. İftar yemeğinin ardından misafirler Ramazan etkinliklerini izlemek üzere Fuar alanındaki Küçük Sahne´ye geçti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!