Şehir Tiyatroları 18 Ekim´de perde açıyor

Sezon “İki Efendinin Uşağı” adlı iki perdelik komedi oyunla başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 18 Ekim Perşembe günü perdelerini açıyor. Tiyatro yeni sezona “İki Efendinin Uşağı” adlı iki perdelik komedi oyunla başlayacak. Bu sezon 10. kuruluş yılını kutlayacak olan Şehir Tiyatroları, Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nin yanı sıra Halk Eğitim Salonu´nda sergileyeceği oyunlarla sanatseverlere tiyatro keyfi yaşatacak. 2008 yılının UNESCO tarafından Mevlana Yılı ilan edilmesi nedeniyle de Şehir Tiyatroları önemli bir eser sahneleyecek.

Şehir Tiyatroları her zaman olduğu gibi bu sezon da yine minik seyircisini unutmadı.  Geçen yılki oyunların yanı sıra bu sezon da iki yeni çocuk oyunu sahnelenecek.

EN SEVİLENLER BU SEZON DA VAR
Büyükşehir Belediyesi´nin en önemli sanat kuruluşlarından olan Şehir Tiyatroları sezona merhaba demeye hazırlanıyor. Genel Sanat Yönetmenliği yeni sezonda sahnelenecek oyunları belirledi. Şehir Tiyatroları bu sezon birbirinden yeni oyunların yanı sıra geçen yıllarda seyirci rekoru kıran eserleri de sergileyecek. Bunların arasında Aziz Nesin´in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı eseri de yer alıyor.

DAHA ÇOK OYUN DAHA ÇOK SEYİRCİ
Şehir Tiyatrolarında bu yıl tempo yükseliyor. 2007-2008 sezonunda daha fazla oyun hazırlayan Şehir Tiyatroları haftanın altı günü seyircisi ile buluşacak. Buna göre oyun günleri şöyle;

BU SENE GÜLECEĞİZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 18 Ekim Çarşamba günü sezonun ilk oyununu sahneleyecek. “İki Efendinin Uşağı” adlı iki perdelik komedi oyun tiyatro severleri kahkahaya boğacak.  Carlo Goldoni´nin İtalyan ve Dünya Tiyatrosuna kazandırdığı en ünlü klasik eserlerinde biri olan oyunu, Ankara Üniversitesi Dil ve tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Levent Sunar sahneliyor. Sezonun ilk oyunu saat  20.00´de başlayacak.

MEVLA YILI NEDENİYLE ÖZEL OYUN
Öte yandan UNESCO tarafından ilan edilen Mevlana Yıl Şehir Tiyatrolarını da hareketlendirdi. Kocaeli Şehir Tiyatroları bu nedenle Mevlana´ nın mesnevisinden yararlanarak bir oyun hazırlıyor. Aralık ayında prömiyeri gerçekleştirilecek olan bu büyük prodüksiyonun hazırlıkları halen sürüyor. Ayrıca bu yıl çocuk izleyiciler içinde yeni bir oyun sahnelenecek.

2007-2008 SEZONUNDA DEVAM EDECEK OYUNLAR ŞÖYLE;
Karar kimin, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Ayrılık, Sınır, Çocuğum, GODO´ yu Beklerken, Pinokyo, HOŞU´ nun Utancı ve Benim Güzel Papuçlarım adlı oyunlar geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda Tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!