Sebze ve meyvede denetim sıklaşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Kocaeli Sebze ve Meyve Komisyoncuları (KOMESKOM) Derneği, ilimizde denetimsiz bir şekilde satılan kaçak sebze ve meyve konusunu görüşmek üzere Büyükşehir Belediyesi`nde bir araya geldi.

YÜZDE 75`İ KAÇAK
Büyükşehir Haller Müdürü Avni Bağdır, Gıda Kontrol Şube Müdürü Mehmet Yaman, Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Halide Sancar, KOMESKOM Başkanı İsfendiyar Serim ile ziraat ve gıda mühendislerinin katıldığı toplantıda, görüş alışverişinde bulunuldu. Hallere girişi yapılan günlük sebze ve meyve miktarının 171 tonda kaldığını, bu rakamın yaklaşık 3 katının ise nereden gelip nereye gittiğinin belli olmadığını söyleyen yetkililer, girişi kaçak yapılan sebze ve meyvenin ekonomik açıdan büyük kayıp oluşturduğunu, sağlıkla ilgili tehlikelere de davetiye çıkardığını belirtti. Toplantıda denetim yapan ekiplerin çoğaltılması ve araç gereçle güçlendirilmesine karar verildi.

ÜRETİCİLERE EĞİTİM
Toplantıda ele alınan konulardan biri de meyve ve sebze yetiştiricilerinin bilinçlendirilmesi oldu. Bu amaçla ilaçların nasıl ve ne oranda kullanılacağı, yanlış kullanılan ilaçların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini anlatmak amacıyla çeşitli kurslar düzenlenmesi yönünde görüş belirtildi. Katılımcılar mevcut olumsuzlukların ortadan kaldırılması için önümüzdeki dönemde geniş katılımlı bir sempozyum yapmayı planladıklarını kaydetti.

HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNANIYOR
Toplantıda ayrıca şehre yasal olmayan yollardan sebze ve meyve satan kişiler üzerindeki denetimlerin sıklaştırılacağını, halkın sağlığıyla kimsenin oynamasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Avni Bağdır ve Halide Sancar, denetimlerin Büyükşehir Belediyesi ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılacağını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!