Sanayici ve çevreden de vazgeçmeyiz

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kentsa Sosyal Tesislerinde Sanayicilere konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği ve sanayicilerin sorunlarının ele alındığı toplantılar dizisinin dördüncüsü Kentsa Sosyal Tesislerinde yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizim için hem Kocaeli hem de sanayicilerimiz çok önemli” dedi.

BEKLENTİLER GÖRÜŞÜLDÜ
Kentin doğusundaki sanayi kuruluşlarının yönetici ve temsilcilerin katıldığı, karşılıklı beklenti ve taleplerin görüşüldüğü toplantıda, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kanbak, İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak, İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengül, İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, İSU Genel Müdür Yardımcısı Nazır Esirci, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İhsan Ertuğrul, bazı belediye başkanları ve daire müdürleri de hazır bulundu. Toplantıyı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı ile KSO Genel Sekreteri Hamdi Doğan yönetti.

3 ÖNEMLİ İSTEK
Toplantıda konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, ilk olarak sanayi ve sanayicilere bakış açısını özetledi. “Üretici durumunda olan, ülkeye vergi veren sanayicilerimizin görüşü benim için çok önemli” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Biz hizmet sektörünün başındayız. Sanayicimizin, vatandaşımızın hizmetindeyiz. Sanayicinin kalkınması, güçlenmesi için yanındayız. Ancak ben sanayicilerimizden üç önemli şey istiyorum: Havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletmesinler. Bu konuda en küçük bir taviz verilmeyecektir. Çünkü bu hepimizin yararına olacak” dedi.

HEM SANAYİCİ HEM ÇEVRE
Her konuda çözüm için çalıştıklarını, ancak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Olanı iyi değerlendirirsek gerisi gelir. Biz Kocaeli´ni yaşatmak istiyoruz. Aynı duyarlılığa Kocaelili sanayicimiz de sahip olmalı. Cebinde beş kuruş daha fazla tutmak için, kamyoncuya para verip ‘Atığı şuraya göm´ dememeli. Biz hem sanayicimizden hem de çevreden vazgeçemeyiz.”

“TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLACAK”
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak da sanayicilerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantılardan önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti. Sanayicilerin belediyeden, belediyelerin de çeşitli beklentileri bulunduğunu hatırlatan Kanbak, “Toplantılar çift taraflı ve diyalog esaslı olduğu için fayda sağlıyor” dedi. Bu toplantılar neticesinde İSU´daki çifte standardın ortadan kalktığına değinen Kanbak, “Türkiye´ye örnek olacak toplantılar düzenliyoruz. Müthiş bir sinerji yakaladık” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!