Sanat Galerisi´nde Türk El Sanatları rüzgarı

Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi öğrencilerinin yıl sonu sergisi sanatseverleri büyüledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin en önemli sanatsal kurumlarından olan  Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi dün akşam muhteşem bir yıl sonu sergisi açtı. Sanat Galerisi´nde açılan sergide, Ebru Öğretmeni Gülseher Kahraman, tezhip öğrenteni Abdullah Aydemir ve hat öğretmeni Mahmut Şahin´in rehberliğinde yürütülen öğrenci eserleri yer aldı. Ebru, tezhip ve hat sanatının en güzel örneklerinin verildiği sergi Türk El Sanatları sevenlerden tam not aldı.

SANATSEVERLER YALNIZ BIRAKMADI
Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice´nin açılışını yaptığı sergiye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi öğretim görevlilileri ve öğrencileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

BU SANATLARI UNUTTURMAMALIYIZ
Sergi açılışında bir konuşma yapan Halil Vehbi Yenice, Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi´nin son derece önemli bir misyonu yürüttüğüne dikkat çekti. Türk El Sanatları´nın önemine değinen Başkan Yenice, “Ebru, tezhip ya da hat bize ait olan, bizi anlatan sanatlar. Türk El Sanatları´nın unutulmasına, kaybolmasına izin vermemeliyiz. Bugün bu sanatın en güzel örneklerini görüyoruz. Bu eserleri gençlerin elinden görmek ise mutlululuğumuzu daha da arttırıyor. Başkan Yenice, öğrencilere bu konuda emek veren ve onları yetiştiren öğretim görevlililerine de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergi 23 Haziran Çarşamba gününe kadar İzmit Cumhuriyet Parkı içindeki Sanat Galerisi´nde izlenebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!