Sanat galerisi kapılarını açtı

Hüsn-i Hat Sanatçısı Zafer Günal`ın eserlerinden oluşan sergi ile sezon açılışı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi yeni sezona kapılarını muhteşem bir sergiyle açtı. Geleneksel Süsleme Sanatları ve Hüsn-i Hat sanatçısı Zafer Günal´ın eserlerinden oluşan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Galerinin sezon açılışına çok sayıda sanatsever katıldı. 40 eserden oluşan sergi 28 Eylül Cuma gününe kadar izlenebilecek. Sanat Galerisi bu sezon 25 ayrı sergiye evsahipliği yapacak.

GELENEKSEL SANATLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Kocaelili sanatseverlerin buluşma noktası olan Sanat Galerisi yeni sezona merhaba dedi. Kocaelili sanatçıların eserlerini sergileyebildiği nadir mekanlardan olan Galeri yeni sezonu Zafer Günal´ın eserleriyle karşıladı.
Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel süsleme sanatlarından olan Ebru, Hat ve Tezhip´den oluşan 40 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanat Galerisi´nde ikinci sergisini açan sanatçı Zafer Günal, daha önce de Siirt, Adana, Nevşehir ve Bursa´ da kişisel sergiler açtı.

SANATA HİZMET
Serginin açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, Sanat Galerisi´nin yeni sezona son derece anlamlı bir sergi ile başladığını kaydetti. Bu sayede geleneksel sanatları yaşatıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya büyük önem verdikleri ifade eden Karaçorlu, Geleneksel Süsleme Sanatları ve Hüsn-i Hat sanatçısı Zafer Günal´a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

25 AYRI SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi´nde geçtiğimiz sezonda 24 ayrı sergi açıldı. Galeri bu sezon ise 25 ayrı sergiye evsahipliği yapacak. Sanat severler bu dönem galeride, heykel, seramik, fotoğraf, ebru, hat ve tezhip sanatlarından oluşan birbirinden güzel eserleri izleme fırsatı bulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!