Sahil yolu D-100´e bağlanacak

Büyükşehir Belediyesi, dün önemli bir ihale daha gerçekleştirdi. İzmitlileri sahille kucaklaştırmaya kararlı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, demiryolunu aşan ikinci köprülü kavşak ihalesini de gerçekleştirdi.

İzmitlileri sahille kucaklaştırmaya kararlı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, demiryolunu aşan ikinci köprülü kavşak ihalesini de gerçekleştirdi. Orduevi-Balık hali arasında hayata geçirilecek proje, hem Marina-D-100 bağlantısını sağlayacak hem de SEKA Kent Park´ın doğu kısmındaki ulaşım bağlantıları kurulmuş olacak.

13 FİRMADAN TEKLİF
SEKA Camiinden Salim Dervişoğlu Caddesine kadar uzanan bölgeyi içeren çalışma için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığında düzenlenen ihaleye ilgi büyük oldu. Toplam 13 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklif 4 Milyon 744 bin YTL ile İlke Yapı, en yüksek teklif ise 6 Milyon 432 bin YTL ile Utaş İnşaat´tan geldi. Yapılacak teknik incelemenin ardından ihaleyi kazanan firma belli olacak. Çalışmalar ise müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 9 ay içinde tamamlanacak.

NELER YAPILACAK?
“SEKA Köprülü Kavşağı ve Sahil Yolu” ihalesi kapsamında, SEKA Camiinin yanından sahile doğru uzanan yolun uzunluğu 500, genişliği ise 11 metreye çıkarılacak. İhalenin en önemli ayağını ise sahil bağlantısı oluşturacak. Proje kapsamında bağlantı yolları yıkılan eski köprünün yerine, demir yolu üzerinden sahile bağlantıyı sağlayan 250 metre uzunluğunda çift şeritli köprü yapılacak. Ardından bu yol Salim Dervişoğlu Caddesine bağlanacak. Projede yan yolların uzunluğu 1500 metreyi bulacak. İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle:

FİRMALAR

TEKLİFLERİ

İlke Yapı

4 Milyon 744 bin YTL

Trans-Of

4 Milyon 846 bin YTL

Kare İnşaat

4 Milyon 979 bin YTL

Şenol İnşaat

5 Milyon 193 bin YTL

Ekta İnşaat

5 Milyon 324 bin YTL

Or-Na İnşaat

5 Milyon 377 bin YTL

AKM Yapı

5 Milyon 523 bin YTL

Boz İnşaat

5 Milyon 616 bin YTL

M. Ali Ünal

5 Milyon 770 bin YTL

Degor İnşaat

5 Milyon 914 bin YTL

Ekşioğlları

6 Milyon 100 bin YTL

Umak

6 Milyon 171 bin YTL

Utaş İnşaat

6 Milyon 432 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!