Saat Kulesi´nde onarım başladı

Kentimizin sembolü aslına uygun olarak restore ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentimizin sembolü olan tarihi Saat Kulesi´nin restorasyon çalışmalarını başlattı. Aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışması, yıl sonuna kadar tamamlanacak.

YENİDEN HAYAT BULACAK
Yaklaşık 36 yıldan beri tek bir çivinin bile çakılmadığı ve adeta kaderine terk edilen Saat Kulesi, başlatılan restorasyon çalışması ile yeniden hayat bulacak. Restorasyon çalışması içinde kırılan mermer sütunlar onarılıp, kırık ve eksik taşlar orijinaline uygun olarak yenilenecek. Kulenin demir parmaklık ve camekanları ise temizlikleri yapılarak yerlerine takılacak. Sağlam olan yüzeylerde de temizlik çalışması gerçekleştirilecek.

FİRMA SEÇİMİNDE TİTİZ ÇALIŞMA
Kocaeli denilince akla ilk gelen sembollerden olan tarihi Saat Kulesi´nin restorasyon işine Büyükşehir Belediyesi büyük önem veriyor. Bu nedenle açılan ihalede firmalar adeta ince elenip sık dokundu. Restorasyon konusunda en iyi referansa sahip olan firmalar ihale kapsamına alındı. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi İzmit Av Köşkü ve İstanbul Çemberlitaş gibi birçok tarihi yapıyı restore eden Afatur İnşaat ile çalışmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmasında özellikle aslına uygun malzeme kullanma şartını yakın takibinde tutuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!