Rüzgar santrali, Türkiye´yi kurtarır

Gebze Gaziler Dağı rüzgar santrali ile aydınlatılacak, Başkan Karaosmanoğlu sanayiciden destek istedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze´nin Gaziler Dağı´na kurulmaya başlanan rüzgar türbininin monte edilmesi çalışmasına katıldı. Üreteceği enerji ile dağı aydınlatacak olan rüzgar türbininin çevreci özelliği ile büyük yarar sağlayacağını söyleyen Karaosmanoğlu, sanayi kuruluşlarının bu tür çevreci elektrik santrallerine destek vermesini istedi.

ÖNCE İLÇEYİ GEZDİ
Rüzgar santralinin kurulma çalışması için Gebze´ye giden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Millitvekili Sibel Gönül, Gebze İlçe Başkanı M. Ali Okur ve meclis üyeleri ile birlikte vatandaşı gezdi. Esnafın sorunlarını dinleyerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları da denetleyen Karaosmanoğlu, Gebze´nin Cumhuriyet tarihi boyunca görmediği hizmeti son 3.5 yılda aldığını anlattı. Karaosmanoğlu, yatalak hasta olan 29 yaşındaki Haşim Karagöz´ü evinde ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı, Mevlana, Köşklü Çeşme ve Hacı Halil Mahallesi´ni gezerek, incelemelerde bulundu.

 

ÇEVRECİ SANTRALE DESTEK
Başkan Karaosmanoğlu, Gaziler Dağı´nı aydınlatmak amacıyla kurulan rüzgar santralinin monte edilme çalışmalarına katıldı. Rüzgar türbininden dağı aydınlatmak için bir tane kurulduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Rüzgar santrali bu ay faaliyete geçecek ve enerji üretilecek. Son teknoloji ürünü olan bu santral, doğal kaynakları tüketmeyip, çevreye zarar vermiyor. Tamamen rüzgardan enerji elde ediliyor. Bu doğal kaynak ise hiç bitmez” dedi.

SANAYİCİDEN DESTEK İSTEDİ
Rüzgar santrallerinin yaygınlaştırılarak, elde edilecek enerjinin sanayide kullanılabileceğini belirten Karaosmanoğlu, bu çevreci sisteme herkesin sahip çıkmasını istedi. Özellikle sanayi kuruluşlarının bu sistemi desteklemesi gerektiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli´de 20 yıl içinde en az 400 - 500 tane rüzgar türbini kurulacağını söyleyebilirim. Böylece Türkiye´nin en büyük rüzgar enerji santralleri Kocaeli´de olacak. Ülke ekonomisine de bunun büyük bir faydası olacak. Enerji açısından dışa bağımlılık bu sayede azılmış olacak. Tükenmeyen enerji olması yönünden de rüzgar santrallerini kuracak firmalara gerekli desteğin vermesi lazım” diye konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!