Rogarlar tamamen dolmuş

Kış hazırlığı yapan Büyükşehir ekipleri, rogarlardan 2 kamyon pislik çıkardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi en küçük sağnak yağışta sel baskınlarına neden olan kanalizasyon ağızlarındaki çöp ve pislikleri temizlemek amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirdi. İzmit`in alt kesimlerindeki ana cadde ve yolları hedef seçen ekipler, iki haftalık çalışma ile 300`e yakın rogar temizledi.

ÜRKÜTÜCÜ MANZARA
Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler çalışmalarını, Eski Gölcük Yolu, demiryolunun hemen altındaki Salim Dervişoğlu Caddesi ve Kandıra Sapağı ile Yahya Kaptan arasındaki Demokrasi Caddesi`nde yoğunlaştırdı. Tüm mazgalları açan ekipler, ürkütücü manzaralarla karşılaştı. Yağmur suyu kanalları çamur ve her türlü pislikle doluydu. Ekipler rogar ağızlarındaki tüm çöpleri kamyonlara doldururken, Büyükşehir yetkilileri tüm mazgallardan toplanan çamur ve pislik miktarının iki kamyonu bulduğunu kaydetti.

10 YILDIR EL DEĞMEMİŞ
Aşağı kesimlerdeki rogarların belli periyotlarla temizlendiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Eski Gölcük Yolu`nda 80, Salim Dervişoğlu Caddesi`nde 150, Demokrasi Caddesi`nde de 60 adet yağmur suyu rogarının yaklaşık 10 yıldır temizlenmediğini, bu nedenle yağmur sularını nakledemediklerini dile getirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!