Ramazan denetimi sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, gıda satışı yapan marketler ve halk pazarlarını takibe aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığı konusunda yaptığı çalışmaları Ramazan nedeniyle daha da sıklaştırdı. Özellikle kasaplar, gıda satışı yapan marketler ve halk pazarlarında sürdürülen denetimlerle, bozuk gıdalar tek tek toplanıyor. Ayrıca hijyenik ortamların sağlanması konusunda işyeri sahipleri uyarılıyor.

İNSAN SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Halkın sağlığı ve yaşam kalitesi için konusunda taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan nedeniyle yaptıkları denetimlerde, bozuk gıdalara el koydu. Market denetimleri sırasında bozuk olduğu belirlenen 54 kilo ve 2 bin 897 paket gıda maddesi, imha edildi. Halk sağlığını ilgilendiren gıda sektöründe taviz vermeden denetimlerini sürdüren ekipler, işyerlerini tarihi geçmiş veya bozuk gıdalar konusunda da uyardı.

HİJYENİK ORTAM
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini lokanta ve yemek fabrikalarında da sürdürüyor. Lokanta ve yemek fabrikaları, temizlik koşullarına uyum sağlamaları, hijyenik ortamda üretim yapmaları konusunda sürekli uyarılıyor. Uyarıya uymayanlar cezalandırılıyor. Ekipler ayrıca halk pazarlarını da sürekli takibe aldı. Her gün denetime çıkan ekipler, halk pazarlarındaki denetimlerini mevcut ilçe veya belde belediyesi ekipleri ile gerçekleştiriyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!