Ramazan coşkulu başladı

Başkan Karaosmanoğlu ilk iftira, Leyla Atakan`da vatandaşlarla açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan nedeniyle iftar ziyafetleri için düzenlediği Leyla Atakan Kültür Merkezi salonunda, ilk akşam yaklaşık bin kişi vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ilk iftarını vatandaşlarla geçirdi.

BAŞKAN SIRAYA GİRDİ
Ramazan etkinliklerini bu yıl fuar içinde gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, iftar ziyafetleri için Leyla Atakan Kültür Merkezi´nin salonunu düzenlerken, söyleşi, gösteri ve konserler için Küçük Sahne´yi kullanıyor. Ramazan´ın ilk iftarı nedeniyle fuar alanına gelen yaklaşık bin kişi, Leyla Atakan Kültür Merkezi önünde kuyruğa girerek, yemeklerini aldı. İftara yakın bir saatte toplu iftarın yapılacağı yere gelen Başkan Karaosmanoğlu da kuyruğa girdi. Sırası gelene kadar kuyrukta bulunanlarla sohbet eden Karaosmanoğlu yemeğini alıp, iftarını vatandaşlarla birlikte açtı.

KURAN OKUNDU
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, iftar sonrası vatandaşlarla birlikte Küçük Sahne´de etkinlikler için kurulan çadıra geçti. Burada Ramazan´ın ilk iftarı nedeniyle, Türkiye Kuran okuma yarışması Türkiye birincisi Ahmet Yıldıran, Marmara birincisi Hikmet Yıldırım, Ezan okumada Marmara birincisi Ali Gülmez ve Meslek Dersi öğretmeni Recep Çalışkan tarafından Kuran okundu. Karaosmanoğlu, Kuran okuyan öğrencileri kutladı.

TASAVVUF KOROSU
Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet parkı, Halkevi, Anıtpark, Doğu Kışla gibi merkezlerden Fuar alanına kaldırılan otobüslerle iftara ve etkinliklere taşınan vatandaşlara, Kuran okunmasının ardından tasasuf müziği korosu tarafından konser verildi. Birbirinden güzel ilahilerin okunduğu etkinlikte, koro üyelerinin okuduğu şarkılar da geceye ayrı bir renk kattı.

HER KÖŞEDE ETKİNLİK
Ramazan etkinliklerini Fuar alanının çeşitli bölgelerine yayan Büyükşehir Belediyesi Lunapark´ın girişinde hazırlanan sahnede Hacivat ve Karagöz oyunları oynattı. Ayrıca izleyenlere ateş gösterileri yapıldı. Küçük Sahne yakınında ise kurulan seyyar sahnede sihirbaz ve tiyatro gösterileri izleyenlerin ilgisini çekti.

 

ETKİNLİKLER SÜRECEK
Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca etkinliklerini zenginleştirerek sürdürecek. Özellikle sohbet, tiyatro gösterileri, konserler ile vatandaşın Ramazan ayına renklilik kazandırılacak. Etkinliklere katılmak isteyenler için Fuar´a giriş ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!