Raketçiler ilgisizlikten şikayetçi

Raket Sporları Sempozyumu´na katılan tenisçiler, medyanın bu spora yeteri kadar ilgi göstermediğini söyledi

İlki 2003 yılında Bursa`da düzenlenen Raket Sporları Sempozyumu`nun ikincisi, 16-17 Aralık tarihlerinde İzmit`te gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu`nun ortaklaşa düzenlediği sempozyuma gösterilen ilgi hem katılımcıları, hem de sempozyumu düzenleyenleri memnun etti.

 

BAYANLARIN EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜ
Sempozyumun ilk gününde müthiş bir kalabalık vardı. Sabancı Kültür Sitesi`nin son yıllarda gördüğü en büyük kalabalık topluluğu önünde, Squash, Masa Tenisi, Tenis ve Badminton`dan oluşan 4 raket sporunun geleceği masaya yatırıldı. Dinleyenlerin büyük çoğunluğunu KOÜ BESYO öğrencileri oluştururken, bayanların sayıca erkeklere karşı ezici bir üstünlük sağlaması dikkatlerden kaçmadı.
Raket sporları ile ilgilenen birçok sporseverin hazır bulunduğu sempozyumun ilk gününde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Baki Komsuoğlu, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve KOÜ`den çok sayıda yetkili de hazır bulundu.

“BÜYÜK BİR TESİSLEŞME OLACAK”
Prof. Dr. Yavuz Taşkıran`ın yönettiği sempozyumun “Türkiye ve Dünyada Raket Sporları” başlıklı 1. oturumunda  konuşan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan raket sporlarını da diğer sporlarla bir tuttuklarını söyledi. Salonda bulunan çok sayıdaki BESYO öğrencisine bir müjdesi olduğunu söyleyen Arıcan, “Kocaeli genelinde büyük bir tesisleşme programının startını verdik. Yaklaşık 2 yıl içinde ilimizde Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılmış tesislerin iki katından daha fazlası yapılacaktır. Sizlerin de bu tesislerde görev yapma şansı doğacaktır” dedi.

İLGİ HER GÜN ARTIYOR
Badminton Asbaşkanı Ahmet Bozdam badminton sporunun çok kaliteli bir spor olduğunu ifade ederken, Sguash İl Temsilcisi Ayten Keçeci slayt gösterisi eşliğinde Sguash sporunun tarihini ve özelliklerini anlattı. Tenis İl Temsilcisi ve aynı zamanda Saraybahçe Belediyesi Meclis Üyesi olan Hasan Kırlı ise tenis sporuna gösterilen ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

SPORUN HER DALINDA
Sempozyumun öğleden sonraki bölümünde konuşan KOÜ Rektörü Baki Komsuoğlu da, böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek sempozyumun yapılmasına katkı veren Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her dalında var olmak istediklerini dile getirdi.

“EV ÖDEVİMİZ”
Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz gençlerden çok şey bekliyoruz. Gençliğe ve spora hizmet etmek bizim ev ödevimizdir. Spor yaparken şiddet değil, kardeşlik ön planda tutulmalıdır. 2. olan 1. olanı tebrik etmeli. Futbol sahalarında gördüğümüz şiddet bizleri üzüyor. Aynı şiddeti raket sporlarında görmek mümkün değil. Raket sporları gerçekten güzel bir spor. Her zaman, her yerde, en zor alanda bile spor diyorum.”

SON PANELİN ÜNLÜ KONUKLARI
Sempozyumun ikinci gününde de salonun büyük bir bölümünü dolduran öğrenciler, sempozyumu düzenleyenleri bir kez daha mutlu etti. KOÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekiye Başaran`ın başkanlığında yapılan sempozyumun son paneli ise “Raket Sporları ve Medya” oldu. Ülkemizi Avrupa ve dünyada temsil eden milli tenisçimiz İpek Şenoğlu ve antrenörü Alaaddin Karagöz panelin en dikkat çeken ve en ilgi gören isimleriydi. Tenisçi ve aynı zamanda gazeteci yazar Hatice Beşe, İstanbul Cup`ın ülkemizde yapılmasında öncülük eden organizatör Cahit Yavuz, KOÜ öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cem Çetin ve KOÜ öğrencilerinden milli masa tenisçi Ayşe Şen de birer sunum yaptı.

“MEDYA YER VERMİYOR”
Dünyaca ünlü ABD`li raket Venus Williams ile milli sporcu İpek Şenoğlu`nun, Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren Boğaziçi Köprüsü`nde tenis oynamalarını sağlayan Cahit Yavuz, Kocaeli ilini Türkiye`nin pilot bölgesi olarak gördüğünü söyledi. Konuşmacılardan Hatice Beşe, Ayşe Şen ve Cem Çetin raket sporlarına medyada gerekli yerin verilmediğine dikkat çekerken, milli tenisçi Şenoğlu İstanbul dışındaki illerinde tenise ilgi gösterilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

“HEDEFLERİNİZ BÜYÜK OLMALI”
Şenoğlu, kendisinin de sıradan bir insan olduğunu, başarıya inanarak yükseldiğini belirterek konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Tenise 4 yaşımda başladım. İlerleyen yıllarda kendime büyük hedefler koydum. Fakat ben bu hedeflerimi söylediğimde insanlar bana güldü. Hatta alay edenler bile oldu. İnanarak ve çok çalışarak sürdürdüğüm tenis hayatımda şükürler olsun ki bu günlere geldim. Sizlerinde büyük hayalleri olmalı. Başarmak için önce inanmalısınız.” Panelin ardından Kocaeli Büyükşehir Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan tarafından tüm konuşmacılara plaket verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!