Özürlüler Günü Duyarlılığı

Dünya Özürlüler Günü nedeniyle pek çok etkinlik düzenlendi

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, Kocaeli`nde de coşkulu etkinliklerle kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin, Kocaeli Engelli Dernekleri  Dayanışma Platformu ile birlikte düzenlediği etkinliklere, herkesimden ilgi büyük oldu.

BÜYÜK YÜRÜYÜŞ`LE BAŞLADI
Özürlülerin hakları ve toplumdaki yaşam şartlarını kolaylaştırmak için Kocaeli`nde çeşitli faaliyetler gerçekleştiren ve Engelli Platformu adı altında çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü`nde Kocaeli Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu ile birlikte bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Saraybahçe ve Bekirpaşa Belediyeleri`nin de destek verdiği etkinlikler, Kocaeli`nde bulunan tüm özürlü derneklerinin katıldığı “Büyük Yürüyüş” ile start aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun da katıldığı yürüyüşe, çok sayıda dernek yöneticisi ile özürlü katıldı. Vatandaşlar tarafından sık sık sevgi gösterileriyle karşılanan kortej, daha sonra vilayet önünde toplanarak Atatürk anıtına çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

GÜLEN YÜZLER BİRİNCİ OLDU
Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ilk etkinlik, İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`nda Özürlüler Yasası Bilgi Yarışması oldu. AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ve Belde A.Ş. Genel Müdürü Gültekin Görüm`ün jüri üyesi olarak görev yaptığı yarışmada, Gülen Yüzler ekibi ilk sırada yer aldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada Gülen Yüzler`in rakipleri Gören Eller ikinci, Körfez Engelliler de üçüncü oldu. Bu sonuçlarla Gülen Yüzler ekibi Ankara`da önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Engelliler Türkiye Bilgi Yarışması`nda Kocaeli`ni temsil etme hakkına sahip oldu. Türkiye birincisi olacak ekip, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek ve Başbakanla yemek yeme fırsatı yakalayacak.

“MESAFE ALMIŞ OLACAĞIZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da gün içinde özürlülerle bir araya gelerek etkinliklere iştirak etti. Başkan Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Nusret Dirim ile birlikte çeşitli dallarda ödül kazanan özürlü sporculara Halk Eğitim Merkezi`nde düzenlenen törenle ödüllerini verdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Hayatı böyle kabul edersek yaşamın anlamı olur. Hem sizin için hem bizim için yönetici ve idareci olarak bizde bir sınavdayız. Tüm zorluklarına rağmen bu sınavı kazanacağımıza inanıyoruz. Başlamak ve inançlı olmak bitirmenin yarısıdır. Siz de tüm zorluklara rağmen inançlı olun. Çünkü bazı şeyleri biz planlamıyoruz. Her şeye rağmen hayat güzeldir. Gelecek 3 Aralık`ta epey mesafe almış olacağız” şeklinde konuştu.

ÖDÜL ALAN SPORCULAR
Güreş dalında Erdinç  Yıldız, Cemil Çavdar, Bilal Çavdar, Bilek Güreşi ve halterde Turan Mutlu, yüzmede Emre Yılmaz, Yusuf Altıntaş ve atletizmde Tuğba Bekil, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Vali Yardımcısı Nusret Dirim tarafından altınla ödüllendirildi. Ayrıca yine Halk Eğitim Merkezi`nde ressam Ertan Sertöz`ün resim sergisinin açılışı ile fotoğraf sanatçısı Merih Akoğul`un “Ba/şar/mak” adlı fotoğraflarından oluşan dia gösterisi davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

BAŞKANDAN YEMEK
Başkan Karaosmanoğlu, akşam saatlerinde de Dünya Özürlüler Günü sebebiyle Kocaeli Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu için Antikkapı`da bir yemek verdi. Büyükşehir Belediyesi`nin özürlülerin topluma kazandırılması ve sorunlarının çözülmesi için Özürlüler Koordinasyon Merkezi kurduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, bu ve benzer çalışmaların tüm hızıyla süreceğini söyledi. Karaosmanoğlu, özürlülerin de kendi sorunlarına duyarlı olmalarını istedi.

ŞEHİR TİYATROLARI UNUTMADI
Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da Özürlüler Günü nedeniyle bu sezonun iddialı oyunları arasında yer alan “Geçit Yok” adlı eseri özürlü dernekleri için ücretsiz sahneledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!