ÖSS´de ilk 100´e araba müjdesi

Başkan Karaosmanoğlu, OKS`nin başarılı öğrencilerini ödüllendirdiği törende bir müjde daha verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kısa adı OKS olan Ortaöğretim Kurumları Sınavında başarı göstererek, il sıralamasında ilk 300´e giren öğrencileri bisikletle ödüllendirdi. Öğrencilere ödüllerinin dağıtıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gelecek yıl ÖSS´de Türkiye sıralamasında ilk 100 arasına girecek öğrencilere de otomobil hediye edeceklerini açıkladı.

OKS´DE İLK 300´E BİSİKLET
Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sağlamayı sürdürüyor. İlköğretim okulu öğrencilerine kırtasiye, üniversite öğrencilerine ise karşılıksız burs yardımında bulunan Büyükşehir, bu yıl ayrıca başarıyı ödüllendirme uygulamasına başladı. Gençlerin önündeki en önemli sınavlardan biri olan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında (OKS) dereceye giren Kocaeli genelindeki ilk 300 öğrenciye birer bisiklet ve Tarkan Konseri bileti verildi. 

 

“BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLMELİ”
Bisiklet dağıtım töreni, dün akşam Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Tesislerinin bahçesinde gerçekleştirildi. Törene aileleri ve ÖSYM tarafından gönderilen belgeleriyle birlikte gelen öğrenciler oldukça sevinçliydi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, başarının ödüllendirilmesi gerektiğine inandığını belirterek, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak ve başarılı projelere imza atacaksınız. Sizleri gördükçe geleceğe daha ümitli bakıyoruz. Sizlerle yarınlara emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

BAŞKAN MÜJDE VERDİ
Geçen yıl 10 bin üniversite öğrencisine dağıtılan bursun bu yıl da verileceğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Buradan bütün öğrencilerimize sesleniyorum. Gelecek yıl ÖSS´de Türkiye sıralamasında Kocaeli´nden ilk 100 arasına giren öğrencilere otomobil hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından OKS´de başarı göstererek, Büyükşehir Belediyesinden bisiklet kazanan öğrencilere ödülleri dağıtılmaya başlandı. Başarılarının ödülü olarak bisiklet alacak öğrencilerin neşesi ve heyecanı görülmeye değerdi.

BİSİKLET VE KONSER BİLETİ
Başkan Karaosmanoğlu, sınavda ilk 10´a giren Orhun Külekçi, Ece Minez Günhan, Burak Tüfekçi, Meliha Efendi, Mert İdacı, Miraç Onur Bozkurt, Onur Poyraz, Gözde Uzunoğlu, Hüseyin Küçükali, Muhammed Veli adlı öğrencilere bisikletleri ile birlikte, 27 Temmuz tarihinde İzmit´te gerçekleştirilecek olan Tarkan konserinin ücretsiz biletini de verdi. Diğer öğrencilere ödülleri, törene katılan diğer yetkililer tarafından takdim edilirken, programları nedeniyle Buz Sarayında bulunan Güney Koreli üniversite öğrencileri de hatıra fotoğraflarındaki yerlerini aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!